lauantai 28. syyskuuta 2019

Rakkautesi jäljet

Uusien sukkamallien suunnittelun ja ohjeiden kirjoittamisen imu on vienyt mennessään siinä määrin, että Tuhansien villasukkien maa -kirjan mallit ovat jo omassa mielessäni vain historian havinaa. Yritän silti pikkuhiljaa saada esiteltyä viimeistenkin mallien taustat, ennen kuin siirryn kokonaan kirjanjälkeiseen aikakauteen.

Rakkautesi jäljet -mallin lähtökohtana oli sydämistä muodostuva kirjoneulekuvio. Halusin toistaa sen muotoja niin taittoreunassa kuin pienessä palmikkokuviossakin. Kantapäämalli oli helppo suunnitella millaiseksi vain, tässä se muotoutui takakiilalliseksi ja leveäkäännöksiseksi.Kirjan verenpunaiset sukat ovat minun neulomani, kelta-harmaat testineulojani. Harmillisesti kuvien joukossa ei ollut edustavaa kuvaa kantapään rakenteesta, joten neulojat joutuvat luottamaan kirjan sanallisiin ohjeisiin. Pahoitteluni tästä puutteesta!
Vaikka kantapääkuva kirjasta puuttuukin, en voi muuten valittaa kuvista tämänkään mallin kohdalla. Aluksi vähän vierastin "kansallisromanttista" henkeä, mutta onhan mallikin romanttinen, jopa kansallisromanttinen. 

Neuloin ennen kuvauksia vielä turkoosinkin parin, joka ei lopulta valikoitunut kuvattavaksi kirjaan saakka. Tässä itse ottamassani kuvassa kantapään rakenne näkyy vähän paremmin. Käyttämäni KVG Woolworksin merinosukkalangat, verenpunainen True Blood ja hehkuvan turkoosi Rum Cay olivat aivan käsittämättömän ihania neuloa: pulleaa ja joustavaa merinoa, jota on helppo neuloa tiiviiksi ja siistiksi neulokseksi niin kirjoneuleena, sileänä kuin palmikkoinakin.Ilokseni olen huomannut, että tätäkin mallia on neulottu muokaten sukansuuta joustimeksi, jättämällä latvialaiset kierreraidat pois sekä vaihtamalla kantapään rakennetta. Palmikkokuvio on niin viehättävä, settä se riittäisi sukan koristeeksi ihan ilman kirjoneulettakin - joskus vielä taidan senkin kokeilla, kunhan uusilta mallisäädöiltäni maltan!

1 kommentti: