perjantai 1. helmikuuta 2019

Your Highness - Teidän korkeutenne

Minulla on ilo ja kunnia olla toinen Ravelryn Sock Knitters Anonymous -ryhmän kuukauden suunnittelijoista nyt helmikuussa. Ajattelin sen olevan sopiva tekosyy julkaista lähes vuoden ajan enemmän tai vähemmän suunnitteilla ja työn alla olleen sukkamallin, jolle annoin nimeksi Your Highness (suomeksi Teidän korkeutenne).


Ensimmäisen mallisukkaparin aloitin lähes vuosi sitten KVG Woolworksin ihanasta uniikkiharmaasta merinosukkalangasta. Se hautautui keskeneräisenä kirjaprojektin alle, mutta kun kirjan mallit valmistuivat, jatkoin siitä, mihin olin joskus jäänyt.


Toisen parin neuloin muistinvaraisesti ilman alkuperäistä kaaviohahmotelmaa ystävän värjäämästä 100 % BFL:stä. Niinhän siinä kävi, että yhdet palmikonkierrot ovat systemaattisesti eri suuntaan kuin kaaviossa, mutta eipä sitä äkkinäinen huomaa. Nämä sukat menivät langan värjänneen ystäväni käyttöön testattavaksi, miten vahvikkeeton BFL kestää sukkina ja toisaalta miten hänen värjäyksensä kestää käyttöä ja pesuja.

Syksymmällä kokeilin, miltä S-koon kaavio näyttää Regia PREMIUM Alpaca Softista neulottuna.


Toimii, kivat tuli. Alkuperäisessä mallissa (ja siten ohjeessakin) on vahvistettu kantalappu, pyöreä kantapään käännös ja kiilakavennukset kahdessa erässä jalkapohjan keskiosassa, mutta näihin paksumpiin sukkiin neuloin minikiilallisen tiimalasikantapään Arctic Dawn -sukkaohjeen spekseillä. Tällaisen takaa yksinkertaisen mallin iloja onkin, että kantapääksi voi helposti neuloa melkein minkä tahansa oman suosikkinsa, ei ole mikään pakko tehdä juuri ohjeeseen kirjoitettua.

Ja niinhän siinä kävi, että vielä neljännetkin sukat neuloin, kun viimein ryhdyin kirjoittamaan itse ohjetta.


Pinkit sukat neuloin Amsterdamista ostetusta Undercover Otter Squirm Sockista, joka on ihanan pehmeää, pulleaa ja todella joustavaa sukkalankaa. Itselleni tällainen helpohko malli, jossa kuitenkin tapahtuu koko ajan jotain, on se kaikkein addiktiivisin tietyssä meditatiivisuudessaan.

Ohjeesta on sekä suomen- että englanninkielinen versio, ja se on ostettavissa tuttuun tapaan Ravelryn kautta eli täältä. Tämän viikonlopun ajan hinnasta saa -20 % alennuksen käyttämällä koodia SKAFEB19 kohdassa coupon code. Jos tuo tuplakiilakavennus jalkapohjassa kiinnostaa, kannattaa käydä kurkkaamassa Ravelryn mallisivulla, siellä on hyvinkin informatiivinen kuva yhden testineulojani kauniista vaaleista sukista, jotka hän neuloi miehelleen. Nämä sukat taipuvat siis myös miesten jalkoihin!1 kommentti: