tiistai 25. joulukuuta 2018

Kimi no na wa.

Sukkakirjaprojektini alkaa olla vihdoinkin omalta osaltani viimeisiä oikolukuja ja aineiston lähettämistä vaille valmis. On ollut helpottavaa ja vapauttavaa neuloa pitkästä aikaa sukkia ilman, että miettisi syntyvän sukkamallin ratkaisuja siltä kannalta, miten minkäkin asian kirjoittaisi ohjeeksi.

Itsenäisyyspäivän anoppilamummolareissulle otin mukaan vain ruutupaperia, lyijykynän, kumin ja langat esikoiselleni lupaamiini kirjoneulesukkiin. Olin nimittäin jo aikoja sitten hankkinut iKKeltä sukkalangan nimenomaan esikoisen sukkiin, joiden inspiraatiolähteenä halusin käyttää meidän molempien japanilaista animaatioelokuvasuosikkia, Kimi no na waa. Useammankin neuloo ja purkaa -kierroksen jälkeen syntyivät uniikit, suurella rakkaudella suunnitellut ja neulotut sukat, joista myös sukkien saaja on pitänyt erityisen paljon.


Edestä sukat näyttävät jokseenkin tavanomaisilta kirjoneulesukilta. Sukkien pääkuvio on saanut inspiraationsa Kimi no na wa -elokuvaan oleellisesti liittyvästä twilight-hetkestä.Varren takaosaan suunnittelin elokuvan japaninkielisen nimen 君の名は。. Isompien yksiväristen alueiden vuoksi neuloin osan sukasta sitoen langat tikapuutekniikalla (ns. ladder back jacquard), pääkuvioon riitti tavallinen kirjoneuletekniikka. Kuviot on neulottu sukkiin siten, että ne ovat joko jalan sisä- tai ulkosyrjissä.Kantapään jälkeinen kiila on luonnollisesti piilossa jalkapohjan puolella, jonne neuloin myös elokuvan englanninkielisen nimen Your name. Pohjan puolelta näkee, että iKKen ihanainen merinosukkalanka värissä Galaxy Guest vuoti sukat kastellessa jonkin verran intensiivisintä punaista väriä valkoiseen Regian perussukkalankaan, mutta se harmi on pieni verrattuna kokonaisvaltaiseen tyydytykseen, kun sukista tuli juuri sellaiset kuin pitikin.

Esikoiseni, 16-vuotias lukiolaispoika, on kiinnostunut Japanista vielä mangaa ja animea syvemminkin. Hän myös osaa arvostaa uniikkia käsityötä, ja nämä sukat ovatkin olleet hänellä jalassa lähes joka päivä valmistumisestaan lähtien. Parempaa palkkiota ei neulova äiti voisi saada.

3 kommenttia:

  1. Wauuu.
    Hyvää ja suloista joulunaikaa Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Huippuhienot sukat, toteutus on taattua TiiQ-laatua;)
    Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista