keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Think Pink


Pinkki teema jatkuu. Tällä kertaa kaikki lähti kanssaneulojalta arpajaispalkinnon kylkiäisenä saamastani Pinky Vinky -värisestä Sukka-Puffasta (jota muuten myy Puffalan puoti). Aavistuksen lohenpunaiseen taittava vaaleanpunainen yhdistettynä hieman harmahtavaan lilaan ei totta totisesti ole oma suosikkiyhdistelmäni, joten aika pian langan saapumisen jälkeen minulle tuli lähes pakonomainen tarve saada neulottua lanka pois. Ehdin aloittaa ja purkaa kolme eri huivimallia, kunnes neljäs malli alkoi vaikuttaa siltä, että langan väritys voisi jopa toimia siinä.Malli on passione amorosa (Ravelry-linkki ilmaisohjeeseen), nimenomaan noin pienillä alkukirjaimilla kirjoitettuna. Se koostuu neljästä samanlaisesta kolmiosta, jossa vuorottelevat sileä neule ja reikärivit. Minä neuloin huivin 3,5 mm puikolla ja päättelin reunan ohjeesta poiketen yhdeksännen reikärivin jälkeen joustavasti (alkuperäisohjeessa sileän osuuden jälkeen tulee i-cord -päättely). Pingotin huivin laiskasti kärjistään summittaisen viisikulmion muotoon; reunojen pingottaminen suoraan olisi vaatinut pingotusvaijerit, joita minulla ei ole, sekä luultavasti napakamman päättelyn.Niskan lähikuvassa värit tulevat selvemmin esiin, samoin reikärivejä molemmin puolin reunustavat nurjat kerrokset, jotka tuovat pintaan pientä struktuuria.
Kärkikuvasta käy puolestaan ilmi se, että päättelykerros olisi voinut olla hieman vähemmänkin joustava. Toisaalta en pingotanut huivia maksimiinsa, vaan jätin sen selvästi pehmeäksi ja joustavaksi; korkeus niskasta keskikärkeen on noin 60 cm.


Lanka oli neuletuntumaltaan oikein mainio, eikä huivin neulomiseen kulunut paria-kolmea iltaa pidempään. Värityskin toimi suunnilleen niin kuin odotinkin, joten periaatteessa lopputulos on ihan OK. Omaan makuuni värit ovat kuitenkin aivan liian imelät ja yleisilme liian kirjava, joten laitoin huivin eteenpäin arpajaispalkinnon muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti