keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Perussukkia merimiehille


Sain lisää Seiskaveikkaa merimiehille neulottavia sukkia varten. Mikäpä sen parempaa virikettä puuduttavana koulupäivänä kuin neuloa helppoja perussukkia, jotka valmistuvat nopealla tahdilla eivätkä häiritse luentoihin keskittymistä vaan päinvastoin helpottavat vireystilan ylläpitämistä.Näiden sukkien avulla pysyin hereillä neljä koulupäivää. Harmaissa sukissa mallineule on Petäjä-sukista, joka on yksi kestosuosikeistani. Mallineuletta lukuunottamatta sukat ovat omaa peruskauraani: kantalappu on joustinneuletta ja kantapää pyöreä, kärjessä on sädekavennus. Silmukoita miesten perussukkiin luon 54-56 mallineuleesta riippuen, puikkokoko Seiskaveikalla on yleensä 3 mm.


Sinisiinkin piti keksiä jonkinlaista yksinkertaista mallineuletta.Mallineule on 3 o, 1 n neljän kerroksen ajan, minkä jälkeen neulotaan neljä kerrosta 1 o, 1 n, 2 o eli tuo nurja kohta sattuu edellisen sileän keskelle. Kantapään kanssa onnistuin vähän mokailemaan, olin ilmeisesti erityisen innostunut ensiapukurssin luennoista. Virhe on lähinnä visuaalinen, joten annoin olla, kun huomasin sen vasta toista sukkaa neuloessani. Toistin toki saman virheen toiseenkin sukkaan. Olen nyt tyytyväinen myös tuohon kantalapun reunasta poimittujen silmukoiden ulkonäköön: sauma on tiivis ja jokseenkin huomaamaton.


Eivätpä nämä perussukat tähänkään lopu, vaikka välillä kieltämättä puuduttaakin. Kouluun vain on ihan turha ottaa mitään ylettömän suurta ja monimutkaista mukaan, joten näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti