sunnuntai 7. elokuuta 2011

Vielä lisää sytomyssyjä


Kesällä ei villalankojen neulominen suuremmin innosta, niinpä olen jatkanut sytomyssyilyä, pipoprojekteja kun on helppo kuljetella mukana missä vain.



Lotus Hat on neulottu Metsän keskeltä saapuneesta suklaanruskeasta Hjertegarnin Blend Bamboosta 2,5 mm ja 3,0 mm puikoilla sekä 108 silmukalla. Lopputulos on ihanan pehmoinen ja oikein käytännöllisen oloinen sytomyssyksikin. Lankaa kului reilusti alle kerä - tämän kerän loput käytin jo aikaisemmin esiteltyihin retropatalappuihin.



Lace Leaf Hat taisi esiintyä jo edellisessä neulottujen sytomyssyjen postauksessa. Tämänkertainen lehtihattu on neulottu kälyn kirpputorilta pelastamasta Coatsin Lyric 8/4 -puuvillalangasta 3 mm puikolla ja 105 silmukalla, lankaa kului tähänkin reilusti alle kerällinen. Ohjetta seuraillen piposta tuli kyllä varsin syvä, mutta eiköhän hattu silti ole ihan käyttökelpoinen. Pirteän värinen se ainakin on ja lankaa oli todella mukava neuloa, siistia tuli yrittämättäkin.



Toisesta kerästä Coatsin Lyric 8/4:ää syntyi Windschief-imitaatio (Rav-linkki maksulliseen alkuperäisohjeeseen). Minulla ei tuota ohjetta ole, joten sävelsin tämänkin pelkän kuvan perusteella. HopLopissa istuessa tosin tuli pieni ajatusvirhe, joten tästäkin tuli melkolailla syvä. Silmukoita taisi olla 104 ja puikkona sama 3 mm pikkupyörö kuin edellisissäkin hatuissa.



Sytomyssyily on siitä hauskaa, että sen myötä voi vapaasti kokeilla kaikenlaisia löytämiään malleja ja testailla omia ideoitaan. Ruskea "kruunupää" on neulottu kälyn kirpputorilöydöstä 2,5 mm puikolla ja 120 silmukalla pienehköön päähän sopivaksi; arviolta Kotiväen paksuista mysteeripuuvillaa kului vaa'an mukaan 37 g. Venytyksessä nuo rumahkot lisäykset eivät näytä ollenkaan niin epäsiisteiltä kuin kuvasta voisi ymmärtää, mutta ei tästä nyt silti tainnut mitään uutta hittiä syntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti