lauantai 13. elokuuta 2011

Saroyan


Saroyan-huivimalli (Rav-linkki ilmaisohjeeseen) ehti olla jonossani varsin pitkään ennen kuin keksin, mistä langasta voisin yrittää sen neuloa. Lopulta työn alle päätyi heinäkuun alkupäivinä naapurilta jo pari vuotta sitten saatu tummanruskea Novitan Tennessee.



Huivi neuloutui muutamassa päivässä 3,5 mm puikolla ja noin 205 grammasta lankaa. Tein ohjeenmukaisia levennyksiä kymmenen lehden verran, suoraa osuutta kymmenen ja kavennuksia taas kymmenen lehteä. Näin huivin pituudeksi tuli noin 180 cm ja leveydeksi suoralta osuudeltaan noin 28 cm.



Levennysten ja kavennusten paikat ovat samat kuin ohjeessa, mutta tein ne hieman eri tavalla, jotta sain niistä huomaamattomammat ja enemmän saman näköiset molemmissa päissä. Reunan lehtikuvion opin ulkoa noin kahdeksannen lehden kohdalla ja sen jälkeen en ohjetta enää katsonutkaan, joten huivin loppu saattaa poiketa alkuperäisestä.


Kyllähän siitä kaunis tuli, väri on herkullisen ruskea ja neulejälkikin ihan kelvollista, pidän myös kovasti kaikista lehtikuvioista. Yläreuna kuitenkin rullasi sisäänpäin neljän silmukan aina oikein -reunasta huolimatta. Kun huivi on aivan suora, sen pukeminenkin oli taas aivan toivotonta, niinpä etsin sille uuden, arvostavamman kodin. Harkintaan jää, yritänkö tehdä joskus toisen Saroyanin niin, että teen suoralle osuudelle lyhennettyjä kerroksia, joiden avulla huivista saisi kaarevan ja selvästi helpommin puettavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti