torstai 25. elokuuta 2011

Pehmopipoja


Yritykseni neuloa kaikki sytomyssylangat loppuun taitaa olla tuhoon tuomittu, sillä aina kun luulen pääseväni loppusuoralle, saan uuden lahjoituserän lankaa. Niinpä kestohatutus jatkuu ja jatkuu.



Tämä Vaahtopääksi nimeämäni hattu on The Bubble Hat (Rav-linkki ilmaisohjeeseen), samainen, jonka jo taannoin neuloin norjankielisestä ohjeesta kaksivärisenä. Tällä kertaa lankana oli Hjertegarnin Ribboo (puolet bambua, puolet soijaa), silmukoita 104 ja puikossa mittaa 3,5 mm. Lopputulos on ihastuttavan pehmeä, pidän myös kovasti kauniin kolmiulotteisesta mallineuleesta. Lankaa kului hiukan toista kerää, alle 60 g kuitenkin.



Tuntematon hennon vaaleanpunainen pehmolanka lähti neuloutumaan yhdeksi versioksi Tähdellisestä. Kovin tuli hatusta syvä, mutta onneksi tein reunasta rullaantuvan, joten sitä voi melko helposti kääriä matalammaksikin. Toisaalta hattu mahtuu mallipäätä suurempaankin, jolloin syvyys ei ole suhteessa aivan niin suuri. Ei tämä nyt mahdu omalle suosikkilistalleni, mutta tulipahan tehtyä; ainakin tämäkin pipo on varsin pehmoinen herkkää ihoa vasten.



Kahdesta ensin esitellystä jäi sopivasti lankaa kaksiväriseen Vaahtopäähän. Hullulla on hullun tuuri, joten langat riittivät juuri ja juuri, mitään ei jäänyt yli. Yllättävän kaunis kaksivärisenäkin. Tällaisia voisi harkita tekevänsä villaisina pienille ja vähän isommillekin tytöille lahjoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti