perjantai 20. toukokuuta 2011

Lapanen 2011


Vaaka ry kerää tänä vuonna käsineitä kummikohteisiinsa Lapanen 2011 -keräyksen avulla. Siitäpä sainkin hyvän syyn kuluttaa loppuja jämälankoja erilaisiin tummpuihin ja lapasiin.Ensimmäiseksi neuloin 5 mm puikolla loput Fritidsgarnit tumpuiksi ja huovutin ne 60 asteen pesussa muun pyykin joukossa. Vadelmanpunainen ja musta olivat omia jämiäni, joulunpunainen puolestaan naapurini poistoylimäärää. Lankoja kului 85 g ja kokoluokka on tuollainen siro naisen käsi.Viimeisistä jämähahtuvistakin innostuin neulomaan tumput, tällä kertaa 4 mm puikolla ja huovutuskin hoitui kevyesti 40 asteen hienopesussa muiden vaatteiden mukana. Vaaleanruskea on alunperin naapuriltani ja se on näistä hahtuvista ohuinta, tummanruskea on Pelson vankilan hahtuvaa ja luonnonvalkoinen Ruskovillan nimissä ostettua. Nämä hahtuvat neuloin kaksinkertaisena, painoa lapasille kertyi vain vähän reilut 50 g.


 


Naapurilta tuli myös vajaa kerä jotakin tuntematonta löyhäkierteistä (Novitan Florican oloista) vaaleanpunaista villalankaa, jonka yhdistin Novitan Woolin jämiin. Lapaset neuloin 2,5 mm puikoilla ja 48 silmukalla, lankaa kului vähän yli 40 g ja koko on jälleen sellainen siro naisen käsi, omaan käteen kun on helpointa sovittaa ja varmistaa lapasen järkevät mittasuhteet.Lopuista ohuehkoista jämälangoista syntyi vielä tämä lapaspari 40 silmukalla ja 2,5 mm puikoilla. Mittasuhteet arvioin tällä kertaa ihan summassa, ihan järkevän oloiset lasten käsineet näistä kuitenkin tuli. Raidoituksen arviointi osui melkolailla nappiin, sillä sain kulutettua oranssin mysteerilangan kokonaan. Vaaleanpunaista sen sijaan jäi vieläkin muutaman gramman orpo nöttönen.


Halusin päästä eroon viimeisitäkin lilan ja pinkinsävyisistä Seiskaveikoista, joten neuloin vielä yhdet pikkulapaset.Neuloin lapaset 32 silmukalla ja 3 mm puikolla eikä käytännössä yhtään lankaa jäänyt jäljelle. Lapaset sopivat arviolta 3-4 -vuotiaalle ja niihin kului lankaa 33 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti