keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Lisää ohuita perussukkia


Lankakauppa Kuje etsiskeli tammikuussa testineulojia Jekku-langalleen tavoitteena kova kulutustesti. Koska blogimies oli juuri päässyt ohuitten villasukkien makuun, ilmoittauduin innokkaaksi neulojaksi. Parissa viikossa valmistuivat nämä sukat muiden käsitöiden ohella:



Nämäkin on neulottu 2 mm puikolla kärjestä aloittaen, terässä ja varressa on 72 s. Jekku-lanka tuntui neuloessa silkkisen pehmeältä eikäpä kai materiaalilta (75 % merinovillaa ja 25 % nylonia) voi muuta odottaakaan. Väri on todellisuudessa kaunis herrasmiesharmaa sinisin säväyksin, yleisilme on tyylikäs olematta tylsä. Pidän todella tällaisesta semisolidista sävytyksestä! Riittoisaakin lanka oli, sillä koon 45-46 sukkiin kului vain noin 80 g lankaa, vaikka neuloin varttakin 20 cm. Mielenkiinnolla seurailen kulutuskestävyyttä.


Ennen Jekku-sukkia ehdin neuloa toisetkin ohuet villasukat blogimiehelle.



Puikot, silmukat ja malli ovat samat kuin Jekku-sukissakin, lankana Lana Grossan Merino Meilenweit (80 % merinovillaa, 20 % nylonia), joka päätyi omistukseeni puolisentoista vuotta sitten Huuto.netistä huutamani sukkalankapaketin myötä. Näihin lankaa kului noin 90 g.



Merino Meilenweit oli kyllä ihanan pehmeää ja mukavaa neulottavaa eikä tiikeriraidoituskaan pahemmin häirinnyt, mutta jo yhden päivän käyttö paljasti karun totuuden: sukat nöyhtääntyvät valtavan nopeasti. Jos lopullinen kulutuskestävyys on yhtä heikkoa kuin pinnan siistinä pysyminen, pysyn jatkossa todella kaukana tästä langasta ainakin sukkakäytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti