tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kalakukko-KAL ja Ilmastosukat


Olemme pitäneet paikallisten neulojien kanssa knit-alongia, jonka teemana on ollut neuloa kenen tahansa Ravelryn Kalakukko-ryhmän jäsenen suunnittelema neule. Itse olen toistaiseksi ehtinyt saada valmiiksi kaksi KAL-neuletta.



Hyvä ystäväni muisti minua jouluna neljällä kerällä Garnstudion DROPS Nepal -lankaa, jossa on 65 % villaa ja 35 % alpakkaa, ja joka suorastaan huusi olevansa pipolankaa. Kaipailin paksua talvipipoa ja kuten arvata saattaa, päädyin taas kerran Jokon ihanaiseen Lina-pipoon. Tein muutamia muutoksia: loin 100 silmukkaa kevennetyllä tubular cast on -menetelmällä saadakseni pykäreunan, jätin yhden mallikerran neulomatta ja kavensin päälaella aavistuksen ohjetta jyrkemmin, kun piposta uhkasi tulla liiankin syvä. Lopputulos 4 mm puikolla ja noin 80 grammalla lankaa on mielettömän ihana: pehmoinen, tiivis ja uskomattoman lämmin! Päätä ei palellut edes kävellessäni -32 asteen lämpötilassa puolisen tuntia. Tämä on ehdottomasti toistaiseksi paras itselleni neuloma päähine.



Tarvitsin myös lisää paksuja kotisukkia, joten nappasin vyyhdin Villaviidakon Emmalta puoli-ilmaiseksi lunastamaani Jämsän Huopatehtaan Erämiehen sukkalankaa sekä uutuuttaan hohtavan 3,5 mm paksun ja 100 cm pitkän Addin pyöröpuikon. Malliksi valikoitui oma Verso-sukkamallini, jonka muokkasin sopimaan 40 silmukalle. Vyyhti riittikin juuri sopivasti mieluisiin sukkiin, jotka toki ovat kovin karkeat, mutta näin parkkinahkaiselle aivan hyvin myös paljaassa jalassa pidettävät. Värihän on toki juuri niin mieluinen kuin tummanpunainen nyt vain itselleni on.


Koska olen heikkona kaikenlaisiin (hyväntekeväisyys)tempauksiin, päätin lähteä mukaan myös Ilmastosukkatempaukseen, johon voi osallistua ainakin huhtikuun loppuun saakka.



Nämä 48 silmukalla ja 3 mm puikolla tammikuun lankavaihtokaupassa/-lahjoituksessa saadusta Seiskaveikan Jättiraidasta neulotut perussukat toimittivat aivottoman luentoneuleen virkaa juuri ennen hiihtolomaa. Oli todella iloisen hauska sattuma, että kantapäähän osui yksi kokonainen väri siten, että sukan päällä raidat jatkuvat jokseenkin saumattomasti leveinä. Värejä en lähtenyt täsmäämään, mutta jälleen täysin sattumalta värien vaihtumiskohdat osuivat jokseenkin kohdakkain. Lankaa näihin kokoluokan 40-41 sukkiin kului hiukan yli 100 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti