lauantai 5. kesäkuuta 2010

Sekunda-Haruni


Lankalaatikossa jokusen vuoden marinoitunut, ystäväni lahjoittama vajaa kerä Novitan Kotiväkeä odotti ahaa-elämystä aina jämäkuun lopulle saakka. Kun lopulta tajusin, että myös puuvillasta voi neuloa huivin, rakkaussuhteeni neulomiseen koki hetkellisesti uuden lämpenemisen. Viidessä päivässä syntyi Haruni-huivi (Ravelry-linkki), johon tosin kaikessa innossa livahti virhe varsin keskeiselle paikalle.



Huivi on neulottu 3,5 mm puikolla, lankaa kului 125 g. Tuossa keskellä reunassa olisi kuulunut olla myös lehtiparin välissä verkkomainen kolmio, joka on sivuilla lehtiparin keskellä, mutta tulin neuloneeksi reunakaavion katsomatta lainkaan ohjeita pelkkää kaaviota käyttäen. Kaavio oli tietysti printattu mustavalkoisena, joten en tullut edes ihmetelleeksi, miksi "verkkokolmio" oli pohjaväriltään erilainen kuin peruskaavio. Päättelykerros virkkaamalla oli sen verran työläs, että huomattuani virheen en edes harkinnut purkamista ja reunan uudelleen neulomista. Onneksi kärkikin pingottui kohtuullisesti, vaikka kyllähän nuo keskimmäiset lehdet vetävät vähän suppuun. Pingotin huivin ylälaidan kaarevaksi, joten siinä mielessä tylppä reuna ikään kuin myötää muotoa - tai niin ainakin yritän uskotella itselleni.


Tästä huivista oli tarkoitus tulla joululahja pikkutytölle, mutta sellaiseksi huivi on ehkä sittenkin vähän liian suuri, siipiväli kun on 115-120 cm ja korkeuttakin vähintään riittävästi. Onneksi jouluun on vielä aikaa, joten ehdin vielä miettiä asiaa. Joka tapauksessa oli mukavaa saada neulomisen ilo takaisin ainakin tämän huivin ajaksi ja lopputuloskin oli virheestä huolimatta omaan silmääni oikein herkkä ja kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti