tiistai 19. tammikuuta 2010

Lankainventaarion tuloskatsaus


Kaksi vuotta sitten päätin herätellä henkiin blogini ja keskittyä kyökkifilosofian sijasta käsitöihin. Se onkin kantanut pitkälle, innostanut saattamaan projekteja loppuun ja aloittamaan aina uusia. Paljon on kankaita ja lankoja tullut ja mennyt, osa tuntuu tulleen jäädäkseen. Tässäpä siis lankainventaarioni tulos vuoden ensimmäiseltä päivältä:


Neulomattomien varastolankojen kokonaismäärä: 11 100 g


Itse ostettujen lankojen kokonaismäärä: 3 550 g


Kokonaismäärän arvasi tarkimmin ArualMaria 11 kg:n veikkauksellaan, mistä hänet palkittakoon toistaiseksi itsellenikin tuntemattomalla tavalla. Sanna ja Mammutti arvioivat puolestaan itse ostettujen lankojen määrän lähes täsmälleen oikein 3,5 kg:n veikkauksillaan; heistä Sanna oli kuitenkin lähempänä myös kokonaismäärän arvioimisessa, joten tässä kategoriassa palkinnon saa hän. Itse ostettujen suhteellisen osuuden suhteen tarkin vaisto oli Eilalla (32,68% eli vain 0,7% yli todellisen), tosin lähes yhtä lähelle pääsi Laura Hi 31,25 % arvauksellaan (0,73% alle todellisen). Eilan palkinnosta minulla onkin jo jonkinlainen suunnitelma, Sannan palkinnon ensimmäinen osa on jo valmiina. Esittelen palkinnot jahka saan ne tehtyä ja toimitettua perille.


Mitä opinkaan lankainventaariosta? Omistan aivan liikaa lankaa: minusta sopiva varaston suuruus olisi ehdottomasti alle 5 kg. Omaksi hämmästyksekseni tajusin myös ostaneeni aikamoisen määrän lankoja itse, näistä merkittävän osan huutonetistä, mutta olenpa tullut ostaneeksi satunnaiskeriä erinäisistä kaupoista ja hieman isompiakin eriä netin kautta. Vaikka varastoni perusta lepää edelleenkin (pääosin naapurilta saatujen) lahjoituslankojen varassa, olen myös itse osasyyllinen varastotilan ahtauteen.


Tämän vuoden tavoite on siis selvillä: vajuttaa yhtä monta kiloa lanka- kuin läskivarastoakin. Ensimmäinen osa on jo hyvässä vauhdissa, jälkimmäisessä on toivomisen varaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti