torstai 21. tammikuuta 2010

Keeppi, hartialämmitin tai mikälie


Ravelry on loputon mallien ja inspiraation aarreaitta. Niinpä erään Ravelry-projektibongauksen jälkimainingeissa puikoille pakottautui taas yksi haastava lanka (kammolangaksikin sitä voisi kutsua), naapurilta saatu Marks&Kattensin Teddy, josta jo taannoin neuloin pörrötunikan. Syntyi jonkin sortin hartialämmitin.


Ensin oli vain 5 mm puikoilla ja 39 silmukalla helmineuleella neulottu suorakaide, jonka toisessa päässä oli napit ja toisessa päässä napinlävet. Lankaa tähän oli kulunut jokseenkin 150 g eli puolet jäljellä olleista karvakeristä. Tällaisenaan oli hauska arvuutella kylässä käyneiltä käsityön ystäviltä, mikä asuste mahtaa olla kyseessä (ehdotuksia olivat mm. hame, tyynynpäällinen ja toppi).


Sisareni suostui kuvausmalliksi demonstroimaan asusteen käyttömahdollisuuksia.Vaikkapa tähän tapaan, tosin mieluummin jonkin muun kuin urheilukerrastopaidan kanssa. Nappeja voi aukoa ja sulkea maun mukaan ja säädellä siten kauluksen kokoa.


Lanka on edelleenkin kammottavaa neulottavaa, mutta olen tykännyt pörrötunikasta, se kun on pehmoinen ja armelias kurveille eikä liian kuuma. Sitä paitsi pidän neulepinnan villakoiramaisuudesta, joten luulenpa, että tulen käyttämään tätä hartialämmitintäkin. Mitä opimme tästä: ennakkoluulottomuus on valttia haastavien lankojen äärellä. Ehkäpä kolmelle viimeisellekin Teddy-kerälle löytyy lopulta sopiva käyttökohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti