maanantai 12. elokuuta 2019

Kesä syksyyn vaihtuu

Jälkikasvu aloitti tänään uuden lukuvuoden, toinen seiskaluokkalaisena ja toinen lukion kakkosvuosikurssilaisena. Luonto tuntui myötäilevän tunnelmia: satoi, ja ilmassa oli aavistus lähestyvästä syksystä. Niinpä onkin sopiva hetki esitellä Tuhansien villasukkien maa -kirjan Kesä syksyyn vaihtuu -sukkamalli.



Kaikki lähti oikeastaan iKKen kirjavasta sukkalangasta värinimeltään Don't dead open inside. Se suorastaan uhkui maaruskaa, ja halusin kokeilla, taipuisiko se pohjaväriksi kirjoneuleelle. Taipuihan se, suorastaan ihastuttavasti. Maaruskan kaveriksi sopi mielestäni lehtikuvio, joka tosin välillä toi mieleen höyhenet, luultavasti värivalintani vuoksi - iKKen Glitter Sock värissä Ivory on hyvin hienostunut sävytetty luonnonvalkoinen, ja sen neuletuntuma on kimallelangaksi hämmästyttävän pehmeä, suorastaan pumpulinen. Päässäni soi PMMP:n Joutsenet, mutta aikani huurteisia lehtiä katseltuani se vaihtui J. Karjalaisen kappaleeseen Hän.




Oli tähän malliin muukin syy kuin pelkkä kirjava pohjavärilanka. Halusin tämänkin mallin kirjoneulekuviosta sellaisen, ettei kerroksen vaihtumiskohtaan jää pykälää. Sen ja kuviokohdistusten vuoksi ohje sisältää kaikenlaisia pikkukikkailuja silmukansiirtoineen; jos nyt suunnittelisin mallin ja kirjoittaisin ohjeen, tekisin sen hieman toisin, eli helpommin kaikkien kannalta. Tästä huomaa, että sunnittelija ei ole koskaan valmis, vaan aina oppii uutta oman toimintansa myötä, kun pohtii valintojaan ja miettii, voisiko jonkin asian tehdä sittenkin helpommin ja paremmin.

Joko sanoin, että rakastan tämänkin mallin kuvia? Kati Länsikylä ja Johanna Ylistö todellakin tiesivät, mitä tekivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti