tiistai 28. toukokuuta 2019

Reunalla

Aina siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran näin kuvan General Hogbufferin Norse-sukista, olen leikitellyt ajatuksella omasta mallista, jossa kantapään lisäykset olisi ripoteltu kirjoneuleen sekaan. Siinäpä sopiva haaste yhdeksi kirjan malliksi, ja niin syntyi Reunalla. Sain ujutettua samaan malliin vielä yhden suosikkikirjoneule-elementeistäni, eli sen, että varren alun taustaväri muuttuu kirjoneuleen kuvioväriksi.



Yllä oleva kuva, joka on kirjassa rajattu hieman toisin, on yksi ehdottomista suosikeistani koko laajassa kuvasarjassa. Siinä sukat ovat keskiössä, todellakin reunalla, mutta taustakaan ei ole mitäänsanomaton. Kuva, jota voi tuijottaa vaikka kuinka kauan - ja samalla kuva kertoo paljon itse sukkamallista. Lankoina tässä ensimmäisessä malliparissa on käytetyt iKKen Glitter Sockia värissä Ivory (norsunluunvalkoinen), KVG Woolworksin merinosukkalankaa värissä True Blood (verenpunainen) ja Lanitium ex Machinan Basic Sockia värissä Foliage (ruohonvihreä).


Siinäpä vielä oma pikaräpsyni kantapään lisäyksistä, jotka sijoittuvat kirjoneulekuvion väleihin sukan/kantapään takana.

Toisenkin väriversion halusin neuloa, kun Lanitium ex Machinan Glitter Sock värissä Destinations Vancouver ja Basic Merino Sock värissä Waste Lands alkoivat huudella toistensa nimeä. Siihen kimppaan oli luonnollista tuupata vielä vähän lisää glitteriä eli iKKen Glitter Sockia värissä Ivory.



Ihan hauska, sellainen retrohenkinen väritys, ja samalla tuli testattua oma ohje uudemman kerran. Tämäkin malli on melko helposti muunneltavissa perinteisemmäksi vaihtamalla kantapääksi yksivärisen ranskalaisen ja sijoittamalla kavennuskiilan jalkapohjan keskelle, kuten monissa kirjoneulesukkamalleissani on tehty. Kukaan ei estä vaihtamasta nirkkoreunaakaan perinteiseen joustimeen, jos taittoreunan ährääminen tuntuu liian työläältä.

Ei kahta ilman kolmatta, joten pyöräytinpä vielä XL-koon sukatkin samalla mallilla.


Näissä anopille syntymäpäivälahjaksi menneissä sukissa ainakin harmaa ja musta lanka olivat Novita Venlaa, valkoinen luultavasti Regiaa tai Jawollia. Tällainen väliaikaisella aloituksella tehty ja työn edetessä yhteen neulottu taittoreuna kyllä sopii ikääntyvien ihmisten sukkiin, sillä se on takuuvarmasti joustava toisin kuin tavallinen silmukoiden luontireuna tai taittoreunan kiinnittäminen ommellen.

4 kommenttia:

  1. Ihana kirja! En malttanut odottaa kirjastosta saavani vaan kaupasta ostin. Jee, kannatti. Tietysti katsoin tarkkaan ensin ja totesin, että useampi ehkä tulee neulottua niin ostin. Se on kans kiva tässä, että erilaisia lankoja on käytetty ja samassakin sukassa voi olla montaa merkkiä. Kiva. Ja ne nimet, mahtava idea. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ihanuuksia olet neulonut. Neulominen on todellakin rentouttavaa. Minäkin olen saanut nyt neuleita aikaan. Värit ja maalit ei nyt ole jaksaneet kiinnostaa.

    VastaaPoista
  3. Kiios kauniista kirjasta ja hyvistä ohjeista! Kuten joku jo jossain muualla mainitsi tässä on hyvä esimerkki siitä, että kuvat voivat olla yhtäaikaa uskomattoman kauniita ja informatiivisia. Nyt on vaan valinnanvaikeus mistä sukista aloittaisi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petrichor Yarnsin Johanna Ylistöllä on totisesti silmää neuleohjeisiin soveltuville kuville, ja Kati Länsikylä osasi toteuttaa visiot!

      Poista