torstai 26. huhtikuuta 2018

Yhä uudestaan ja uudestaan

Olen täysin pääsemättömissä rakkaudestani sukkalankajämiin. Tällä kertaa kaikki lähti lankavarastoni väli-inventaariosta:


Kuvan vasemmassa yläkulmassa olevassa 11-litraisessa Smart Store -laatikossa olivat (ja ovat edelleen) kaikki alle 50-grammaiset ohuet sukkalankajämäni; kuvanottohetkellä niitä oli melko tarkalleen 500 g. Laatikon alapuolella on kaksi vyyhtiä Riihivillan Aarnia, joka on ainoa lankavarastoni paksumpi lankaerä, loput langat ovat juoksevuudeltaan noin 400-420 m / 100 g. Aarnien alla on pari villa-opossumisekoitevyyhtiä, vyyhti rakkaan ystäväni värjäämää 100 % BFL-villaa sekä kakutettuna huivilangoiksi luokittelemani harmaa merino-kashmir-nylon -sekoite sekä merino-alpakka-nylon -sekoite. Jämälankalaatikon vieressä ylärivissä ovat kaikki teollisesti värjätyt lankani eli kolme vajaata kerää Novita Venlaa, kerä Lang Jawollia ja kerä Novita Bambinoa. Loput vyyhdit ja (täydet sekä vajaat) kakut ovat ohuita käsinvärjättyjä sukkalankoja. Kuvanottohetkellä lankoja oli melko tarkalleen 3,5 kg.

Sinänsä tilanne on parantunut merkittävästi vajaan neljän kuukauden takaisesta vuodenvaihteen inventaariosta: olen saanut neulottua varastostani pois kaikki kasvikuitulangat sekä Aarnia lukuunottamatta kaikki paksummat langat. Noin 300 g olen lahjoittanut pois, lähinnä Tukuwool Sockin ja muiden sport-paksuisten sukkalankojan jämiä sekä pari todella kirjavaa fingering-sukkalankaa. Mutta jämälankalaatikko oli kovin täynnä, joten sille oli pakko tehdä jotain mahdollisimman pian.


Niinhän sitä taas mentiin, perusspekseillä varresta varpaisiin 66 silmukalla ja tällä kertaa kaksi sukkaa yhdellä kertaa. Kokosin yhteen jämälankalaatikon harmaat, keltaiset, valkoiset ja pari vihreää, eikä siihen muuta tarvittu kuin pari iltaa kotona ja yksi koulutuspäivä töissä, kun sukat olivat valmiit. Olen muilta osin erittäin tyytyväinen pikaprojektiini, mutta onnistuin käyttämään loppuun vain varren keskellä olevan harmaan sekä sitä seuranneen hieman tummemman keltaisen; kaikkia muita lankoja jäi vielä joko vähän tai ihan vähän enemmän jäljelle. Vaan eipä hätää: keräsin jo laatikosta harmaitten ja valkoisten jämänjämien kaveriksi mustat ja siniset jämät ja loin silmukat seuraaviin jämälankaraitasukkiin.

4 kommenttia: