tiistai 15. toukokuuta 2018

Kertaus on opintojen äiti

Olen ollut pääsemättömissä jämälankaneuleideni kanssa. Vaan kaipa se on parasta neuloa sitä, mikä eniten kiinnostaa ja inspiroi, vaikka kaikki olisikin vanhan kertausta.


Jämälankaraitasukat kaksi yhtä aikaa neulottuina varresta varpaisiin, tällä kertaa nauhakavennuskärjellä sädekavennusten sijaan. Motivaattorina näille sukille toimi kahden sinisävyisen pikkujämän loppuun kuluttaminen: Lanitium ex Machinan Glitter Sockille värissä Juniper (tummansininen hopeakimaltein) ja Merino Sockille värissä Star Trek Into Darkness (sinertävän harmaakirjava) ei ollut enää lankavarastossani ns. helppoja kavereita. Niinpä keräsin jämälankalaatikosta kaikki mustanharmaat, harmaat, valkoiset ja sinisävyiset langat ja sommittelin niistä kuvan sukat. Viisi pikkukerää sain kulutettua kokonaan loppuun, mutta yhtä mustaa, yhtä harmaata, tummaa turkoosia sekä luonnonvalkoista vielä jäi. Niille on kuitenkin helppo löytää muitakin käyttökohteita kuin jämälankaraidat. Mission completed, sanoisin. Perusspekseillä mentiin eli 66 silmukalla ja 1,75 mm puikolla.Samaa Star Trek Into Darknessia olin käyttänyt jo norjalaisvauvamyssyyn yhdessä pinkin Heartachen kanssa (sitä pinkkiäkin muuten jä vielä reilu jämänjämä, kuinkas muuten). Näitä vauvamyssyjä neuloskelen jatkossa jämistä siinä missä raitasukkiakin, sillä Ravelryn Lankalaatikossa on haaste neuloa tämän vuoden aikana yhdessä vähintään 100 asustetta vauvoille Vaaka ry:n keräykseen.Samaan haastekeräykseen menee myös Kraftin BFL Sockista (värissä Rust) ja keltaisesta Arwettasta pyöräytetty norjalaisvauvamyssy. Tämä myssy oli jämälankailun taidonnäyte: langat riittivät juuri ja juuri myssyyn ja nyöreihin, päättelylankapurkkiin jäi vain alle metrin pätkä keltaista.

Allekirjoittanut pyörähti ensimmäistä kertaa elämässään myös Japanissa, jossa tuli käytyä kurkkaamassa lankakauppa niin Tokiossa, Kiotossa kuin Osakassakin. Instagramin puolella on pari kuvaa näistä hurmaavista paikoista sekä omista kässätuliaisistani @tiinakuudesign.

2 kommenttia:

  1. Kauniit väriyhdistelmät näissä, kuten noissa keltasävyisissäkin sukissa.

    VastaaPoista
  2. Kauniisti olet taas jämälankojasi käyttänyt, minullakin noita jämiä kyllä riittäisi.

    VastaaPoista