torstai 30. maaliskuuta 2017

Tanssiinkutsu

Olen näemmä vallan unohtanut raportoida myös Sock Madnessin lämmittelyohjeella neulotut Invitation to the Dance -sukat. Ilahduin kovasti heti, kun huomasin suunnittelijan olevan Caoua Coffee: hänen ohjeensa ovat loogisesti eteneviä, toimivia ja virheettömiä ja itse mallit käytännöllisiä ja istuvia. Tämä lämmittelyohjemalli sopi mielestäni myös miehille, joten valikoin langat ja neulottavan koon mieskokoiset sukat mielessäni.


Talvisestä hämäräkuvasta nyt ei kummoistakaan käsitystä mallista saa; sukat neulotaan varresta varpaisiin, perusjoustimen jälkeen on helppoa kirjoneuletta ja loppu sukasta on samantyylistä nuolikuvioista pintaneuletta oikeilla ja nurjilla silmukoilla toteutettuna. Kantalappu on ristiin vahvistettu ja käännös pyöreä, kärjessä nauhakavennus. Taattua peruslaatua siis.

Kuvan sukat on neulottu harmaasta Novita Venlasta ja valkoisesta Regiasta vakiopuikoillani eli yksiväriset osat 1,75 mm ja kirjoneule 2,25 mm pyöröpuikoilla. Sen verran poikkesin alkuperäisestä M-koon ohjeesta, että neuloin sukansuun joustimen isommalla silmukkamäärällä ja kavensin vasta sen jälkeen M-kokoon. Kun terään teki reilusti pituutta, sukista tuli sopivasti kokoluokkaa 43-44. Langankulutusta en ole näköjään jaksanut muistiinpanoihini enää sen kummemmin kirjata.

Sukkien käyttäjä on vielä vähän hakusessaan, esikoisella olisi kyllä mitä todennäköisimmin sopivan kokoinen jalka näihin, mutta on eri asia, tarvitseeko hän enää lisää villasukkia. Vaan lahjalaatikossani onkin ollut miesten sukkien kokoinen aukko, joten viimeistään sitä kautta sukat löytävät varmasti käyttäjänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti