keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Neuloo se sittenkin

Radiohiljaisuus on venynyt ihan vahingossa kuukauden mittaiseksi. Olen minä koko ajan neuloskellut jotain, ja valmistakin on syntynyt, vaikkakin paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Lähes kaikki valmiit neuleet vain ovat päätyneet kategoriaan "tästähän voisi tehdä ohjeen", ja niiden esittely ennen ohjeen kasaamista sekä julkaisua on jäänyt. Moni suunnitelma on vielä kesken, mutta jokunen ohje on jo valmis tai lähes valmis, joten eiköhän tämä Ruususen uni pikkuhiljaa pääty ainakin joksikin aikaa.

Tour-de-Sock -sukanneulontakisa tulee tänäkin vuonna, ja ilmoittautumisaikaa siihen on vielä vajaa viikko. Minä päätin tänä vuonna liittyä paikalliseen Finnish Kalakukko -joukkueeseen, jossa neulotaan, jos huvittaa ja modataan malleja, jos tekee mieli. Osa kisaa vähän enemmän tosissaan, toiset vähemmän, minä toivottavasti kuulun jälkimmäiseen, sillä oikean käden medianushermo ottaa helposti itseensä liian kiivaista neulomissessioista. Samaisella kädellä pitäisi pystyä tekemään töitäkin, joten varaa ei olisi rikkoa paikkoja harrastuksen vuoksi. Siitä huolimatta tulin neuloneeksi Touria odotellessa Adrienne Fongin Starlight Express -sukat pariin-kolmeen päivään savolaisessa retriitissä vaihtokaupalla lunastamastani pinkistä Handun perussukkalangasta.


Halusin neuloa sukat pienijalkaiselle työkaverilleni, jolla ei vielä ollut mitään minun neulomaani. Niinpä valitsin pienemmän koon (60 s) ja pistelin menemään 1,75 mm puikolla erityisemmin tiukkistelematta. Sain kulumaan lähes 70 g Handua kokoluokan 36-37 sukkiin, jotka toivottavasti ovat saajalleen sekä sopivat että mieluisat.


Malli oli helppoa ja mukavaa neulottavaa, ohje taattua Fong-laatua. Lehdykkäkuvio jatkuu kantalapun puolelle, ja jalkapöydällä se muodostaa kauniin kiilan. Helmet jätin käytännöllisyyssyistä pois kokonaan. Handun perussukkalanka oli oikein mukavaa neulottavaa ja ärhäkkä pinkki kaikessa räikeydessään yllättävänkin silmääni miellyttävä. Kokonaisuudessaan siis varsin positiivinen neulomiskokemus, jos unohdetaan oikean käden ajoittaiset puutumisoireet. Mitä opimme tästä: ei todellakaan mitään nopeusneulontaa tiedossa minun Tourillani, ei tänä vuonna eikä ehkä enää koskaan myöhemminkään.

1 kommentti: