tiistai 10. marraskuuta 2015

String of Pearls

Neulo varastolangoista -projekti eteni vaihteeksi yhden huivillisen verran. Päätin nimittäin yhdistää harmaan Katri-merinosilkin ja sinapinkeltaisen Cascade Heritagen String of Pearls -huiviksi. Pahoittelen masentavan marraskuisia kuvia: paitsi että valoa ei ole, minua ei myöskään huvita miettiä mitään kivaa asettelua kuvausta varten. Tympii, mutta olkoon, en välitä, ainakaan kovin paljoa.


Oman versioni neuloin 2,25 mm puikoilla, ja huivista näyttikin tulevan toivottua pienempi. Laiskana kuljetin raitalankoja työn sivussa pidempiäkin matkoja, ja vaikka yritin vahtia, ettei reuna kiristä, en saanut pingotettua ylälaitaa riittävästi. Niinpä alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä huivi oli vähän epäkäytännöllisen muotoinen, ja päätin lisätä toiseen reunaan lyhennetyin kerroksin neulotun raitaosion. Pariin kertaan neuloin ja purin sitä, eikä se vieläkään ihan optimaalinen ole, mutta parantaa kuitenkin hieman huivin käytettävyyttä. Toivottavasti ainakin.


Kauempaa katsottuna huivi näyttää ihan perusraitahuivilta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa ohuiden raitojen olevan todellakin "helminauhoja". Lankoja tähän kului 85 + 46 g, joten sinapinkeltaisesta jäi enää pikkujämä vaikkapa jämälankasukkiin ja harmaata puolestaan riittävästi kirjoneulelapasiin.

5 kommenttia:

 1. Ei oo yhtään masentava huivi kyllä! (: Tosi nätti. Kauniit värit ja kiva twisti noissa raidoissa.

  VastaaPoista
 2. Kaunis siitä tuli joka tapauksessa - ja huivihan se pääasia on! Tai kaula-asia, oikeastaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Tuo lisäkiila tuo siihen vähän myös lisää jotain spessua, hyvä idea!

  VastaaPoista
 4. Hieno.Kaksi kuvaa riittää kertomaan huivin kauneudesta.

  VastaaPoista