sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kettinkiä ja kaltereita

Olen minä pikkuhiljaa neuloskellutkin jotakin. Yhdet sukat testineuloin kanadalaista sukkakisailua varten, eikä mallia parane paljastaa ennen kisaetapin alkua. Toiset valmistuneet sukat ovat puolestaan omalla mallilla, josta tulee ohje joskus marraskuussa ilmestyvään verkkoneulelehti Ullan 10-vuotisjuhlanumeroon, joten eipä siitäkään sen enempää ennen lehden ilmestymistä. Vaan ei kahta ilman kolmatta, ja ne kolmannet sukat voin esitellä jo nyt ja samalla ilmoitella, että hengissä ollaan edelleen.

Suuren asustehaasteen elokuun haaste oli neuloa palmikoita tai jotakin syksyistä kuvioinniltaan tai väritykseltään. Minua ei oikein huvittanut neuloa mitään, mutta päätin, etten jätä yhtään haastekuukautta väliin ainakaan pelkän kehtuutuksen takia. Niinpä tartuin vähän paksumpiin sukkalankoihin ajatellen, että ainahan voin neuloa jotakin helppoa ja nopeaa hyväntekeväisyyteen.


Jo joskus aikoja sitten ajattelin, että olisi kiva yhdistää kirjoneule johonkin yksiväriseen mallineuleeseen niin, että sama kuvio toistuisi molemmissa osioissa. Palmikoita piti elokuun haasteeseen saada, joten piirtelin helpon kuvion ja nappasin langoiksi retriitistä edullisesti hamstraamani keskiharmaan Regian 6-säikeisen sekä jämiä luonnonvalkoisesta Opalin 6-säikeisestä ja tummanharmaasta Nallesta. Silmukoita sukissa on 54, puikkokoko yksivärisissä osuuksissa 2,25 mm ja kirjoneuleessa 2,75 mm. Kantalappu on vahvistettu niin, että nostettujen silmukoiden jono jatkaa palmikko- ja joustinneuleen linjoja.


Kiilakavennusten jälkeen rupesin miettimään, tekisinkö päkiäänkin kirjoneuleraidan. Päätin kuitenkin lopetella palmikko- ja joustinneulekuvion hyvissä ajoin ennen kärkikavennuksia. Kärkeen tein vaihteeksi sädekavennuksen.

Lopputulos on yllättävänkin tasapainoinen ja jopa kohtuullisen kaunis. Sukista tuli kokoluokkaa 40-41, joten luulen sukkien olevan melkolailla passelit anopilleni, joka täyttää syksyllä 75 vuotta. Hän saakin jo aiemmin esitellyn ode to veera -huivin lisäksi samaa sävymaailmaa olevat sukat. Minä innostuin yksinkertaisesta mallista siinä määrin, että ajattelin jatkokehitellä sitä myöhempiä tarpeita varten.

13 kommenttia:

 1. Kauniit! Ohjetta vaan meille muille, jotka eivät osaa otse suunnitella... :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Ihana tuo kuvio! Ja erityisesti pidän tuosta jalkaterä osiosta!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanan näköiset! Joo, ohje kelpaisi kyllä myös minulle!

  VastaaPoista
 4. Aivan upea malli ja harmooniset sävyt!

  VastaaPoista
 5. Tosi hauska idea ja kauniit sukat jälleen kerran, onnittelut! :)

  VastaaPoista
 6. Huiput sukat, tykkään! Varmasti saajakin.
  Laitoin sulle s-postia kiertoradalle. :)

  VastaaPoista
 7. Tuo kirjo- ja pintaneuleen yhdistelmä on kyllä äärettömän viehättävä :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mahottoman kauniit sukat - teethän näille ohjeen??

  VastaaPoista