keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kirjoneuleen sietämätön lumo

Ihailen niitä, jotka hallitsevat kirjoneuleiden teon. Tasaisin väliajoin minut valtaa halu opetella kirjoneuletta, ja kerta toisensa jälkeen päädyn harjoittelemaan sitä jollakin pienellä ja vaatimattomalla tavalla - niin tälläkin kertaa.


Ensin päätin soveltaa Superhelppo syyspipo -ohjetta puuvillalangalle, sillä tiesin, ettei SPR:n Kontista taannoin ostamani yksinäinen vihreä puuvillakerä tulisi yksin riittämään kokonaiseen pipoon. Niin valmistui kuvassa vasemmalla oleva päähine, jossa aloitusreuna on pyörönä neulottua aina oikein -neuletta ja loppukin vähän sovellettuna mainitun ohjeen inspiroimana. Valkoinen lanka on lahjoituksena saatua Novitan Tennesseetä.

Vihreää jäi nöttönen, ja koska pidin vihreän ja valkoisen yhdistelmästä, päätin neuloa perään valkoisen pipon vihreillä helminauhoilla. Ei se ehkä mikään maailman kaunein ole, mutta hyvää ja helppoa kirjoneuleharjoitusta kuitenkin.


Helmipiposta innostuneena jatkoin samalla tyylillä, vihreä vain vaihtui DROPS Muskatiin ja kirjoneulemalli omaan viritykseen, jota olin joskus hahmotellut luultavasti sukkia varten.


Seuraavaksi otin käsittelyyn tummansinisen Tennesseen ja petroolin Muskatin, kirjoneulekuvion nappasin Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia -kirjasta.

Kaikki nämä kirjoneuleharjoitukset menevät toki paikalliseen sairaalaan sytomyssyiksi. Moni Seijasiskon kyselyyn vastanneista on äänestänyt roikkuvampia myssymalleja, mutta eiköhän näille istuvammille pipoillekin ole oma käyttäjäkuntansa. Ja voi kuinka addiktoivaa onkaan neuloa pieniä kirjoneuleraitoja!10 kommenttia:

 1. Kyllä sinäkin osaat hienosti tehdä kirjoneuletta! On niin siistiä jälkeä. Ei muuta kuin laajentamaan skaalaa vähän isompiin kirjoneuleisiin, ei se ole se vaikeampaa kuin raidatkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Nättejä pipoja jokainen!
  Mä olen kyllä varma, että nimenomaan noille istuville pipoille on kysyntää, kyselystä viis. Ainakin vanhempien rouvien mieleen tämmöiset pipot ovat aivan varmasti.

  VastaaPoista
 3. Nättejä kokeiluita!

  Mullakin on ollu viime aikoina ihme himo aloittaa kirjoneuletta (mies kysyi jo, että ootko ihan tosissas - jossain vaiheessa kirjoneulontaa mulle tulee aina plääh :D), mutta muiden projektien jalkoihin ne on vielä jääneet. Ehkä joululomalla...

  VastaaPoista
 4. Kullanmuru,

  Olet paljon aikaan saava, keksit hienoja ohjeita, autat ja yllätät ystäviäsi.

  Jos eläisin lähempänä, tulisin mielellään harjoituspaikkaasi sinun testihamsteriksi. Sen verran entinen hammaslääkärikammoinen luottaa taitoihisi.


  Ja välitän sinusta niin paljon, että kirjoitin koko sen tekstin toistakin kertaa. Vahvistussysteemi päätti tehdä ihan omia ja lähettää ensimmäisen viestini bittiavaruuteen.

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita pipoja olet tehnyt!
  Ihailen suuresti aikaasaavuuttasi niin neuleissa kuin ohjeissakin.

  T: Avellania

  VastaaPoista
 6. Kauniita pipoja olet neulonut. :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja pipoja. Seuraan blogiasi ja ihailen kaikkia esittelemiäsi töitä.

  VastaaPoista
 8. Kaunista jälkeä, ei tuossa enää harjoitusta näyttäis tarviivan. Ja lörppäpipomuoti menee aikanaan ohi, ei varmaan montaa vuotta enää mene eikä kaikki ole sitä omaksunut, kuten minä vaikkapa. ;)
  Oon lukenut blogeja paljon puhelimen kautta, joten olipa hauska huomata tuo otsikkokuva, kovin on tutut maisemat..

  VastaaPoista
 9. Onpa tyylikkään kauniita myssyjä.

  VastaaPoista