lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kun Nikolai tapasi Katyn


Ehdin jo tovin haeskella sopivaa huivimallia satumaisena SYTinä saamalleni vihreälle Hopeasäie Basicille, kunnes lopulta päätin omatoimisesti risteyttää Nikolain ja LazyKatyn.Melko tarkkaan 100 grammasta lankaa syntyi 2,5 mm puikolla huivi, joka on aina oikein -neuletta kuten Nikolai, mutta muoto muistuttaa LaiskaKatia. Lyhyemmän sivun pitsi neuloutui samaa tahtia huivin keskusosan kanssa; mallineule on otettu Lesley Stanfieldin kirjasta Kauneimmat neulemallit, ja se muistuttaa melkolailla Nikolain reunapitsiä. Pitkän sivun pitsin neuloin lopuksi yhdistäen sen työn edetessä keskusosan viimeisen kerroksen silmukoihin. Näin tuli testattua taas uudenlainen tekniikka reunuspitsin neulomisessa.
Väri on kaunis ja langan kirjavuus tasoittuu sopivasti aina oikein -neulepinnassa. Epäsymmetrinen muoto takaa, etteivät värit lätäköidy ainakaan säännönmukaisesti; vain viimeksi neulottu reunuspitsi on selvästi raidallinen.


Vaan huivin muoto on lopulta aika haastava, tein nimittäin kaartuvassa reunassa vähemmän lisäyksiä kuin LaiskaKatissa, joten huiville kertyi enemmän korkeutta sisäkaarteen pituuteen nähden. Itse pidän sittenkin enemmän soukemmista malleista, joten tämä huivi etsii toistaiseksi uutta kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti