sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Raitoja vähän sinne ja tänne

Osallistuin Ravelryssä Kahelien TalviSukka -kisaan paitsi ohjeen laatijana ja oman etappini kauneusäänestyksen voittaneen palkitsijana myös kisaajana. Ensimmäisen etapin sukkia en tullut monestakaan syystä neuloneeksi, mutta kolmannen etapin Stripes Out of Box -sukat päätin tehdä, kun sain vision sopivista oman lankavaraston sukkalangoista.


Tämä sukkamalli aloitetaan poikittain varresta väliaikaisella aloituksella, ja ensin neulotaan kolme pitsiraitaa päävärin raidoilla erotettuna. Sen jälkeen luodaan silmukat sukansuun joustimeen ja sitä myöten varsi pistellään menemään loppuun edestakaisin. Kantapääksi neuloin sen oman vakioni eli ranskalaisen vahvistetulla kantapäällä. Kantapään jälkeenkin piti vielä neuloskella tovin matkaa edestakaisin, kunnes päästiin varren pystypitsiraitakaitaleiden loppuun. Sen jälkeen loppu olikin normaalia pyöröneulontaa, eli terässä keltaiset raidat jatkuvat sileänä neuleena myös jalkapohjan ympäri.

Poikkesin paikoitellen ohjeesta, jotta sain sukista oman makuni mukaiset, mutta yleisilme ja mallin kokonaisperiaate pysyivät alkuperäisen kaltaisina. En ole yleensä näiden tavallisuudesta poikkeavien rakenteiden suuri ystävä, sillä niiden värkkääminen on aikamoista pipertämistä, mutta vaihteeksi sekin tuntui virkistävältä loputtoman kirjoneulomisen lomassa. Osaltaan kokemusta paransi onnistut lankakombo: päävärinä on Kraft Hand-Dyed BFL Sockia värissä Ashes ja kontrastivärinä samaa lankaa värissä Amber. Eihän noilla langoilla voi tulla muuta kuin kaunista jälkeä!

Sukkavuosi siis jatkuu, ja tulin siinä huumassa ilmoittautuneeksi mukaan myös Sock Madnessiin. Suotuisten työelämäkuvioiden muutosten vuoksi jätän kuitenkin varsinaisen kisaamisen muille ja yritän vain neuloa ensimmäisen kierroksen siihen malliin, että saan loppujenkin kierrosten ohjeet ajallaan. Ehkä sitten kesällä on aikaa kisailla sukka-Tourilla, edes ihan pikkuisen jollakin etapilla...

1 kommentti: