tiistai 7. helmikuuta 2017

Heja Savolax, heja!

... eli toisetkin sukat maakunnan väreissä kuopukseni salibandyseuran varainkeruuseen.


Samoilla langoilla mentiin kuin edellisissäkin sukissa eli mustalla Novitan Venlalla ja auringonkeltaisella Lang Yarnsin Jawollilla. Tällä kertaa päätin tehdä vähän pienemmät sukat, joten näissä on 66 s. Kirjoneuleraitojen väli on sileää ja kärjessä sädekavennus, kuviot piirtelin itse. Kokoluokka sukilla lienee siellä 38-39 hujakoilla.

Näiden sukkien myötä päätin toteuttaa ajatukseni julkisesti jaettavasta kirjoneulekaaviokokoelmasta, johon voisin lisäillä uusia kaavioita aina sellaisia piirreltyäni. Läheskään kaikkien kaavioiden ympärille kun ei ole tarkoituksenmukaista kirjoittaa kokonaista ohjetta, mutta jokunen neuloja saattaisi silti ilahtua valmiista kaavioista ja käyttää jotakin niistä omiin projekteihinsa. Niinpä kasasin ensimmäisen version kaaviokokoelmasta For the love of stranded knitting -tiedostoon, joka on ladattavissa linkin takaa Ravelrysta tai pyydettävissä minulta sähköpostitse. Olen jaotellut kaaviot toistojen silmukkamäärien mukaan, ja kaikista kaavioista on yhtä toistokertaa isompi kaavio, josta saa paremman käsityksen kokonaisuudesta. Suurin osa on enemmän tai vähemmän raidoiksi suunniteltuja, mutta muutama jatkuvakin kuvio mahtuu mukaan. Yritän olla kopioimatta muualta bongaamiani kuvioita, mutta en voi taata, etteikö alitajuntani puskisi pintaan joskus jotain aikaisemmin näkemääni. Tarkoituksellista plagiointi ei joka tapauksessa ole.


2 kommenttia:

  1. Oot ihana, kun ilahdutat meitä muita näin!

    VastaaPoista
  2. Mitä kaikkia ihania sukkia oletkaan kutonut! Wau! Runsauden pulaa, mutta jotkut kuviosukat haluan kutoa itselleni. Hauska yhteensattuma, että meidän esikoinen pelaa säbää joukkueessa, jonka värit ovat niinikään mustakeltaiset, pääkaupunkiseudulla kylläkin.

    VastaaPoista