perjantai 17. elokuuta 2012

Pieni tutkielma kirjavasta langasta


Miten minusta tuntuu, että olen kirjoittanut tämän blogipostauksen jo kertaalleen, en vain löydä sitä mistään. No, antaa mennä toisen kerran, onhan tässä muutenkin harrastettu vanhojen muistelua kuvia blogiin palautellessa.


Tulin keväämmällä ostaneeksi kanssaneulojalta kaksi kerää kirjavaa puuvillalankaa sytomyssyjä ajatellen. Oikeastaan alunperin etsiskelin vain Shibui Sockia värissä Peacock (kuvitellen sen olevan tummaa petroolia, mutta siitä virhearviosta ehkä myöhemmin), mutta katsastin tietysti muutkin tarjolla olleet langat. Kun sytomyssylangoista oli tuossa vaiheessa selkeästi pulaa, päätin kokeilla hiilloksenhehkuista Algarve Coloria.



Langan värit hehkuvat todella kauniina, mutta tiesin jo etukäteen, että lopputulos olisi vähemmän kuin osiensa summa. Niinpä päätinkin kohdistaa mielenkiintoni siihen, miten eri tavoin värit käyttäytyisivät virkatussa ja neulotussa myssyssä.



Ensin virkkasin Pauliina-myssyn, muistaakseni 3 mm koukulla. Kirjava mikä kirjava, eihän siitä mihinkään pääse. Paikoitellen värit yrittivät jopa hieman läikittyä, mutta pääosin kaikki meni sikinsokin.



Neulominen tuotti enemmän tiikeriraitaa, joka sotkeentui reunan helmineuleessa. Juu ei, ei osu eikä uppoa. Yksittäiset värit ovat kauniita, lopputulos kovin levotonta. Mutta tulipahan kokeiltua. Siihen on kai luotettava, että joku näistäkin tykkää. Ainakin ovat rikkana rokassa, hämähäkkinä taikinassa. Jatkossa taidan kuitenkin olla viisaampi ja jättää kirjavat langat niistä enemmän pitäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti