keskiviikko 1. elokuuta 2012

Teemaväri: musta


Alkukesästä virkkailin ja neuloskelin myös sytomyssyjä. Naapurini viimeisimmässä lankalahjoituserässä oli mustaa Novitan Tennesseetä niin keskeneräisenä neuleena kuin neulomattomina keränperinä, niistä syntyivät nämä kolme mustaa hattua.



Perussileässä hatussa on helmineulereunus ja kolme jämälangoista virkattua pyörylää koristeina. Pyörylät ovat kiinni napeilla, ja ne saa halutessaan myös irti, jolloin tummat napit eivät juuri taustasta erotu. Tennessee-neuleissa käytän 3 mm puikkoa, tässä hatussa on näemmä ollut 104 silmukkaa ja päälaen kavennukset on tehty kahdeksassa kohtaa joka toinen kerros.


 



Neulotun pipon kohoraidat ovat uusimmassa Ullassa julkaistusta lasten Ketju-piposta ja se on neulottu 96 silmukalla. Virkattu hattu on puolestaan tuttu Shell Brimmed Cloche. Näihin kumpaankaan en halunnut mitään koristeita, sillä tiedän, että on myös niitä, jotka eivät koristeista ja väreistä pidä. Vaikka moni saattaa pitää mustaa synkkänä, toisten mielestä se on ainoa väri, jonka he hyväksyvät hattuunsa. Niinpä uskon, että näillekin löytyy aikanaan tyytyväiset käyttäjät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti