sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Riemunkirjavia sytomyssyjä


Jokainen minua vähänkin tunteva tietää suhteeni kirjaviin lankoihin. Siitä huolimatta minulla ei ole mitään ongelmaa neuloa niitä, kunhan lopputuote ei jää omaan huusholliin.



Tänä keväänä sytomyssyjä varten saamieni lahjoituslankojen joukossa oli pari vajaata kerää paksumpia kirjavia lankoja. Neuloin kummankin myssyn päälaelta aloittaen ensin kirjavalla niin pitkälle kuin lanka riitti, jatkeeksi etsin lahjoituslangoista lähinnä sopivan kaverin. Kirjavat langat ovat merkiltään ja koostumukseltaan mysteereitä, punainen on Schoeller+stahlin Scooteria ja vaalean siniharmaa Rowanin handknit dk cottonia. Eivät nämä lopulta ihan mahdottomia ole, vaikkeivat omiin suosikkeihini pääsekään.



Sarjassamme myssyjä värioksennuksesta: oikealla Will I Be Pretty Viking of Norwayn pure MILK fiber -langasta, vasemmalla loput maitokuitulangasta yhdistettynä varastossa olleeseen Bamboo Zania -jämään, malli ihan perussileää aina oikein -reunan kera. Tämä oli ensimmäinen kosketukseni maitokuitulankaan, joka oli väriä lukuunottamatta oikein mukava tuttavuus: sileä, hiukan kiiltävä ja pehmoinen. Oikeastaan lähes jokainen yksittäinen värikin oli kyllä kaunis, mutta noin yhteen lyötynä lopputulos on sitä mitä jo totesinkin: värioksennusta.


Mikä minun kannaltani mukavinta, kirjavia lankoja ei jäänyt jäljelle edes jämänöttösen vertaa ja punaisen Scooterinkin sain kulutettua loppuun. Rowanin handknit dk cottonia on edelleen useampi kerä, mutta sepä onkin mielestäni oikein laadukasta ja vielä asiallisen väristäkin, joten sitä voi säästellä hienompiin myssymalleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti