tiistai 5. heinäkuuta 2011

Virkattuja KYH-sytomyssyjä


KesäYössä sai olla luvan kanssa (sytomyssy)Hullu.



Divine Hat ehti olla jonossani pitkään odottamassa, että omistukseeni päätyisi riittävän paksua lankaa. Vaihtokauppojen myötä minulle päätyikin viimein Samos Lollipopia, jota virkkasin 4 mm koukulla saaden aikaan pienehkön ja melko tiiviin myssyn. Virkkasin omaan versiooni hieman enemmän kerroksia, jotta hattuun tulisi lisää syvyyttä. Malli on kaunis ja helppo virkata, mutta kyllä se on nyt nähty, että näistä kohovirkkausmalleista tulee minun käsissäni useimmiten emmän kypäriä kuin pipoja. Isompi koukku tietysti voisi auttaa, mutta toisaalta silloin kohopinta ei tule niin kauniisti esille.



Phannie ihastutti ensinäkemältä ja vaihtokauppojen myötä tulleet Marks&Kattensin Scilla -langat virkkaantuivatkin KYHin myötä kolmeksi myssyksi. Virkkasin kaksi myssyä (kuvan tummanpunaisen sekä identtisen helmenharmaan) 4 mm koukulla vain pienin muunnoksin, joten niistä tuli tuollaiseen 54-55 -senttiseen päähän ihan passelit. Kolmannen kanssa sooloilin enemmän pyrkien isompaan ja enemmän myssyttävään lopputulokseen sillä seurauksella, että punainen lanka loppui kesken ja jouduin turvautumaan helmenharmaaseen lopetukseen. Näissä myssyissä käytetty koukku on aika reilu langan paksuuteen nähden, joten tuntuma on rennompi, vaikka itse lanka melko kovaa onkin.



KYHäsin Samos-langasta myös ties monennenko Lippamyssyn. Minkäs sille voi, kun malli houkuttaa ja koukuttaa. Tästäkin jätin kaksi lisäyskerrosta tekemättä, jotta koko pysyi aisoissa.



Tästä piti tulla Shell Brimmed Cloche. Paha vain, että minulla oli ohuempaa lahjoituksena saatua mysteeripuuvillaa sekä 3,5 mm koukku, joten jouduin tekemään enemmän lisäyskerroksia ja arvioimaan korkeuttakin uuteen uskoon. Siinä modailussa pääsi lanka loppumaan eikä mitään sopivaa löytynyt jatkeeksi. Kokeilin toista (valkoista) mysteeripuuvillaa, mutta sillä tehdyt simpukat olivat niin tönkköjä, että alkoivat muodostaa leveää lieriä. Päädyin lopulta monen virkkaus- ja purkuoperaation jälkeen tekemään reunaan yhden kerroksen valkoisia simpukoita, jotka reunustin kerroksilla kiinteitä silmukoita ja rapuvirkkausta. Joskus kyllä täytyy vielä virkata hattu tuon alkuperäisenkin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti