sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Masa Bag


Viime kesän Kalakukko-käsityövaihdossa sain tuhdin vyyhdin vaaleanvihreää hamppulankaa, josta heti alunperin ajattelin virkata jonkinlaisen kassin. Oman aikansa otti, että löysin mallin, jota halusin kokeilla. Koukulle pääsi Masa Bag.



Hamppu-Masa on virkattu 4 mm koukulla pylväin. Koska lanka (tai paremminkin naru) oli niin jäykkää, pohjan kulmia oli turha kuvitellakaan ottavansa sisään. Laukku jäi siis melko leveäksi ja matalaksi, joten lisäsin siihen virkatun lenkin ja ompelin molemmille puolille samanlaiset, isäni tekemät puunapit. Olkahihnan liitoskohtiinkin oli keksittävä jotakin hämäystä, sen verran rumiksi ne jäivät: ompelin molemmille puolille vanhoista koristetyynyn päällisistä talteen otetut pyöreät puunapit.


Narun virkkaaminen oli kyllä melkomoista tahkoamista eikä kassista tullut lainkaan sellainen kuin ajattelin. Onneksi se kelpasi arpajaispalkinnoksi. Lopusta hampusta suunnittelen virkkaavani pitkän selänpesimen mökille. Mikäpä sen parempaa kuin pehmittää ensin nahkansa oikein hartaudella pitkissä, pehmeissä löylyissä, hangata sen jälkeen itsensä orvaskettä myöten puhtaaksi ja pulahtaa kesälämpimään järviveteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti