perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ompeluhullun päiväkirja: sekalaisia kasseja


Kesäkuussa tuli ommeltua vielä muutama kassi.



Buttercup Bagit ystäväperheen tyttötriolle joululahjoiksi. Kankaina naapurilta saatu jämäpala murretunlilaa intianpuuvillaa ja kirpputorilta löytynyttä kukkalakanaa.



Arpajaispalkinnoksi voittajan summittaisten toiveiden mukaan ommeltu pienehkö olkalaukku. Päällikangas naapurilta saatua todella tukevaa Marimekon puuvillaa, sisus valkoista kierrätyslakanaa. Tällä kertaa nepparitkin on SPR:n Kontista, josta aikaisemmin keväällä ostin monta pussia neppareita ja purjerenkaita alkuperäispakkauksissaan eurolla per paketti. Kontista ostan nykyään myös solkia, jotka on luultavasti purettu myytäväksi kelpaamattomista kierrätystavaroista ja -vaatteista.



Samalla kaavalla syntyi jo tutuksi käyneestä lehtikankaasta toinenkin kassi. Sisuksena on loput tummanvihreästä ruudulliseksi kudotusta puuvillakankaasta. Solki on joko omaa tai Kontin purkutavaraa, rengasnepparit Kontista. 



Toinen summittaisten toiveiden mukaan ommeltu arpajaispalkinto on reilusti isompi olkakassi, jonka päällikangas on kirpputorilta ostettua verhokangasta ja sisus tutusti valkoista kierrätyslakanaa. Vetoketjuja kävin ostamassa myös paikalliselta kirpparilta, jossa joku pitää vakiopaikkaa ompelutarvikkeille. Solki on jälleen joko omaa tai Kontin purkutavaraa.


Kankaat eivät ompeluaktiivisuudesta huolimatta tunnu vähenevän lainkaan. Ompeluinto sen sijaan laantui näihin kasseihin, joten vaikka toiveita tilausompelusta ja oman Etsy-putiikin pystyttämisestä on esitetty, en ole aktiivisesti tarttunut ehdotuksiin. Jossain vaiheessa innostun taas ompelemaan kasseja, silloin saatan ottaa yhteyttä niihin, jotka ovat kyselleet Käsistä karanneiden laukkujen perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti