tiistai 29. heinäkuuta 2008

Koiranputkisukat Bambusta

Jokunen viikko sitten hairahduin ostamaan kirpputorilta kolme kerää Novita Bambua yhteishintaan 5 €: kaksi hurmaavan vanhanroosan väristä ja yhden beigen. Ajatuksena oli neuloa vaaleanpunaisesta itselle yösukat, sillä kevättalviset Kerttu-sukat menivät isosiskoni jalkoihin. Kun sitten selasin uusinta Ullaa, Koiranputkisukat kolahtivat heti.



Sukat on neulottu ohjeen mukaan, mutta 3 mm puikoilla ja näin sukista tuli sopivat koon 37/38 jalkaani. Lankaa kului noin 90 g. Lopputulos miellyttää, vaikken vieläkään pidä Bambun neulomisesta. Koska toinen sukka oli mukana myös kesälomareissulla ja pari varren mallikertaa tuli neulottua Puumalan Koskenselän leirintäalueella kannonnokassa istuessa ja valvoessa pahoinvoineen esikoisen lepoa teltan edustalla, jälki ei ole aivan kaikin paikoin priimaa - jos nyt olisi muutenkaan.

Neulominen on kerrassaan terapeuttista. Tai olisi, jos lanka olisi mieluisampaa. Haluan neuleen edistyvän ilman jatkuvaa tarkkailua, vaikkapa telkkaria katsellessa tai jonkun kanssa jutustellessa. Koiranputkisukkien mallikuvion logiikka painui kyllä nopeasti mieleen, mutta Bambun säikeilemisen ja mallin useiden kierteisten silmukoitten takia nämä sukat eivät edusta kaikkein suurinta hermolepoa. Siitä huolimatta oli todella mukavaa neuloa jotakin muuta kuin barbienvaatteita, ja vieläpä jotakin ihan itselle.

1 kommentti: