sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Jämälankojen lumo

Kaiken salaisuusneulonnan (lue: Sukka-Finlandian testineulonnan ja omien tulevien mallien suunnitteluneulomisten) keskellä oli pakko pysähtyä rentoutumaan ihanien ja inspiroivien jämälankojeni äärelle. Aluksi valitsin mielestäni kauniisti toisiinsa sointuvia talvisia sävyjä. Sen jälkeen valikoin omista aikaisemmista malleistani sellaisia kirjoneuleaiheita, jotka soveltuisivat talviteemaan. Varpaista aloittamalla varmistin, ettei päävärin (jämä)lanka loppuisi juuri kriittisellä hetkellä ja näkyvimmällä kohdalla.


Päävärinä käytin Kässäkerho Pom Pomin BFL Sockia, jonka harmaa väri on luonnossa huurteisen sinertävä. Kirjoneuleraidoissa on valkoista DROPS Fabelia, tummansinistä Lanitium ex Machinan Glitter Sockia värissä Juniper sekä saman firman siniharmaakirjavaa Merino Sockia värissä Star Trek Into Darkness. Kantapää on samantyyppinen kuin Ruusujuuri-sukissa, mutta tässä versiossa käännös ei ole vahvistettu, vaan pelkkää sileää oikeaa.


Tuli aika ihanat. "Ihan vaan jämälangoista tein" saa kyllä uuden merkityksen, kun jämälangat ovat käsinvärjättyjä ihanuuksia. Eihän niillä voi kuin onnistua! Pahoittelut pelkistä pingottimilla otetuista tasokuvista, vähän on ollut footie-akrobatiainnostus kadoksissa viime aikoina. Näistä ei ohjetta tule, sen sijaan tuon kantapään ohje kyllä tulee joskus johonkin varsinaiseen malliin, sarjoitettuna useampaan kokoon.

Piti tulla blogihiljaisuus, mutta taitaakin tulla pian toinen jämälankapostaus. Mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan, ja minä jämälankaintoilustani.

2 kommenttia: