tiistai 10. lokakuuta 2017

Kun kerran tuli kevät keskellä syksyä

Nyt se on virallisesti startannut, Sukka-Finlandia nimittäin: tänään julkaistiin kisan virallinen lämmittelyohje, Lumi Karmitsan Keväällä kerran. Minä testineuloin ohjeen ensimmäisen version Lanitium ex Machinan Basic Merino Sportista (75 % konepestävää merinovillaa, 25 % polyamidia; 280 m / 100 g) värissä Opium (korallinpunainen) sekä vaaleanharmaasta Vuorelman Vedosta.


Ihastuin malliin Lumin sitä ensimmäistä kertaa esitellessä, mutta ohjeen saatuani säikähdin hieman silmukkamäärää: 66 s sport-paksuiselle sukkalangalle tuntui pelottavan paljolta. Niinpä otin varmuuden vuoksi käyttöön 2,25 mm puikot ja neuloin sukat napakkaan 26 s ja 40 krs = 10 cm tiheyteen. Lopulta sukista tuli omaan leveähköön kokoluokan 37-38 jalkaan sopivan levyiset, mutta hieman liian lyhyet. Lopulliseen ohjeeseen Lumi suunnitteli myös pidemmän kärkikaavion.



Pitsi-palmikkomalli on kaunis, ja minä toteutin sen peilikuvana toiseen sukkaan. Mallissa on ranskalainen kantapää ja mikä parasta, mallineule jatkuu aivan sukan kärkeen saakka. Minun sukkiini Vetoa kului 9-10 g ja LeM:n Basic Merino Sportia 90 g, joten aika tiukille olisi vetänyt, jos olisin yrittänyt saada sukat neulottua yhdellä värillä.

Mukaan hyvän mielen sukkakisailuun ehtii edelleen; mikään pakko ei ole kisata nopeudesta tai ylipäänsä ollenkaan, mukaan voi lähteä silkasta hyväntekeväisyydestä (osallistumismaksu ohjataan pakollisten valtiollisten verojen vähennyksen jälkeen SPR:lle) sekä rakkaudesta suomalaiseen sukkien suunnitteluun ja neulomiseen.

P.S. En ole unohtanut Roosa nauha -ohjekuvaston arpomista. Ajattelin tehdä sen loppuviikosta, kun Roosa nauha -kampanjan käynnistymisestä tulee kuluneeksi pari viikkoa. Arvontapostausta tiedossa siis muutaman päivän sisällä!

2 kommenttia:

  1. Ai, että unohdin tuon jutun. Olet nopea! Huomenna lankoja etsimään ja kyllä se siitä joskus hitaammin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En sentään neulonut näitä yhdessä illassa, vaan SF:n suunnittelijana olen myös testineuloja kaikille ohjeille. Vaan nopea mallihan tämä on!

      Poista