sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Masokistisukat


Koska neulekäsialani on löystynyt siinä missä olen alkanut pitää yhä napakammasta neulejäljestä, hankin vihdoin 1,5 mm pyöröpuikon kokeillakseni sillä sukkien neulomista fingering-paksuisesta langasta. Koelangaksi valikoitui viimeisimmän hyväntekeväisyyslankalahjoituksen sinisenkirjava kerä, jonka arvelen olevan jotakin saksalaista sukkalankaa.



Silmukoita loin näppituntumalta 72, joka johti lopulta kapeahkoon aikuisen kokoon. Neulejälki on napakkaa, mutta ei edelleenkään peltiä, joten siinä mielessä kokeilu oli onnistunut. Vaan aikamoista nyhertämistä neulominen alkoi näin ohuilla puikoilla olla, joten en jaksanutkaan neuloa sukista kokoluokkaa 37-38 suurempia. Itselleni voisin haluta yhdet näin napakat sukat, mutta ihan rutiinikäyttöön 1,5 mm puikko ei luultavasti tule.


Aluksi suhtauduin hyvinkin nurjasti langan väritykseen, mutta yleisestä kirjavuudesta huolimatta lopputulos tuo minulle mieleen paitsi talven, jostain syystä myös Hurja-Hannan - eikä kumpikaan mielleyhtymä ole yhtään hassumpi! Sukat lähtevät totuttuun tapaan Joulusukat 2011 -keräykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti