maanantai 21. marraskuuta 2011

Jämäilyä


Taas on tullut aika päivittää valmistuneiden jämälankatöiden suma. Jo heti alkuun voi todeta, ettei mitään uutta ja ihmeellistä ole luvassa.



Peruskämmekkäisiin upotin lähes kaiken lopun Punta Yarnsin Merisock Space Dyedin, jonka yhdistin lahjoituslankasatsin mukana tulleeseen tuntemattomaan vaaleanvihreään lankaan. Neuloin pitkästä aikaa sukkapuikoilla, koska ainoa pitkä 2 mm puikkoni oli kiinni sukkaneuleessa, ja niin vain ainakin yksi puikonvaihtokohta näkyy väljempänä pystyraitana. Silmukoita taisi olla 48, ellen väärin muista, peukalossa 20. Tykkään värityksestä, mutta en itse tarvinnut kämmekkäitä, joten arvoin nämä Ravelryssa halukkaiden osallistujien kesken. Pitäisiköhän muuten joskus arpoa jotakin ylimääräistä täällä bloginkin puolella...?



Kevyesti huovutettu hattu on edellisen bloggauksen tumpuista jääneistä jämälangoista neulottu. Aloitin hatun päälaelta ja otin käyttöön aina seuraavan nöttösen fiilisten mukaan. Alareunassa on lyhennettyjä kerroksia niin, että toinen puoli hatusta on toista pidempi. Tämä olisi voinut kaivata jotakin koristetta, mutta vaikka lankaa jäi vieläkin hieman yli, en ole toistaiseksi jaksanut ryhtyä säätämään koristelua. Hattu lähtee tumppujen mukaan Joulusukat 2011 -keräykseen.


Sitten se pakollinen patalappuosasto. Kumma miten minulle tuleekaan tasaisin väliajoin pakottava tarve virkata patalappuja, vaikken itse käytä kuin ommeltuja patakintaita.



Naapuri oli lahjoittanut minulle orvon kerän rusehtavanharmaata villalankaa, jonka merkin olen jo autuaasti unohtanut (vyötteessä oli muistaakseni jääkarhun kuva). En keksinyt siitä mitään muuta projektia kuin patalapun. Pohja on spiraalina virkattuja kiinteitä silmukoita, lopun langan virkkasin piilosilmukoin päälle. Patalappu matkasi pohjoiseen päin kanssaneulojalle, joka oikoluki Fredrika-sukkien englanninkielisen käännöksen.



Jokin aika sitten esittelin virkatun ja huovutetun Lippamyssyn, jonka jämistä syntyi vielä tämä spiraalina pylväin virkattu (ja koneessa huovutettu) patalappu. Toivottavasti äitini huolii tekeleen harrastusyhdistyksensä pikkujouluarpajaisiin palkinnoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti