keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Ompeluhullun päiväkirja: projektikasseja ja -pusseja


Ompelukoneeni ei ole saanut levätä rauhassa edes KesäYön Hullutuksen aikaan, tosin osa tämän postauksen pussukoista on ommeltu muistaakseni toukokuun viimeisinä päivinä KYHiä odotellessa.



Lehtikuvioista kangasta riitti ja riitti. Siitä tuli myös yksi isohko perusprojektipussukka, vuorina samaa tummanvihreää puuvillaa kuin ennenkin, nyörit vanhasta tuulipuvustani.



Vaaleanpunaisesta kukkakankaasta olen ommellut muutama vuosi sitten paidan ystäväni tyttärelle synttärilahjaksi. Jämäpalasta tuli sopivasti vetoketjullinen projektipussi, jonka vuorina on fuksianpunaista popliinikangasta. Pinkki vetoketju on muistaakseni kirpputorilöytö. Nämä kaksi pussia olivat osa lankavaihtokauppaa, aikaisemmissa postauksissa on esitelty muita osia.



Murrettu lila intianpuuvilla (naapurilta saatu jämäpala) kertoi haluavansa yksinkertaiseksi pikkukassiksi, joka on vuoritettu kirpputorilta löytyneellä kukkalakanalla ja koristeltu päällikeompeluna kiinnitetyllä Nasulla. Lähetin kassin kiitokseksi kanssaneulojalle, jolta sain noin vuosi sitten monta käsityölehteä lahjoituksena.



Kanssaneulojalta sain puolestaan sekä käytettyä että käyttämätöntä Marimekon pellavaa. Kertaalleen hameenhelmana toimineesta osasta ompelin taas kerran kaksi perusprojektipussukkaa, joissa on vuorina kirpparilta löytynyttä fuksianpunaista lakanakangasta ja nyöreinä vanhan kevyttoppapukuni nauhat. Toinen pussukka meni arpajaisvoitoksi, toinen kelpasi neulojatoverille vaihdossa lankaan - tosin tässä vaiheessa vaihdokki on minulle vielä mysteeri!



Arpajaispalkinnoksi ompelin myös kirpparilta ostetusta Hemtexin paneeliverhosta reilunkokoisen peruskauppakassin. Kuvassa on mukana myös arpajaispalkintoon kuuluneet langat, BC Garnin Silkbloom Finot, jotka voitin Ullan kansikuvaäänestyksestä, mutta jotka ansaitsivat kaikessä ihanuudessaan arvostavamman kodin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti