maanantai 18. lokakuuta 2010

Jääpuikkoja ja kalajokiset


Hyväntekeväisyyssukkien neulominen on taas meinannut viedä mennessään, mutta olen sentään välillä saanut lyhennettyä myös pitkään suunnitteilla olleiden sukkien listaani.



Nämä sukat on neulottu MinnaN:ltä saadusta, varmaankin parikymmentä vuotta vanhasta Novitan pussilanka-Nallesta. Olen säästänyt viimeistä kerää tätä vanhaa laatulankaa ja odotellut Sen Oikean Mallin löytymistä. Viimein päätin käyttää langan FiinaNeuleen sivulta löytyvien Bamboo -pitsisukkien neulomiseen. Ihan orjallisesti en ohjetta noudattanut, vaan oman käsialani tuntien käytin 2,5 mm puikkoja ja loin 56 silmukkaa. En ole mikään tiimalasikantapään ystävä, joten vaihdoin sen suosiolla ranskalaiseen. Kärkikavennuksetkin taitavat olla vähän erilaiset ja kärki silmukoitu, kun jäljellä oli 16 s. Lopputulos on ihan OK, mutta ei sittenkään ihan sitä, mitä olisin odottanut. Nämä tosin ovat ehkä aavistuksen pienet omaan jalkaani, jääpuikkoja muistuttava kuvio olisi ollut luultavasti kauniimpi vähän vähemmän levitettynä. Niinpä nämä taitavat päätyä työkaverini jalkoihin.



Viime syksynä värjäämääni aronia-Nalle sai kunnian muotoutua iki-ihaniksi Tiina Seppälän Kalajoki-sukiksi. Tai no, enhän minä ohjetta katsonut lainkaan, vaan otin pelkän malli-iden käyttöön. Omat kalajokiseni on neulottu kärjestä aloittaen, kärki on symmetrinen ja jokikin on alkuperäistä kaksi silmukkaa leveämpi. Kantapää on pyöreä, joka on kyllä suosikkini kumpaankin suuntaan neulottaessa. Näissä silmukka- ja puikkospeksit ovat samat kuin edellisissäkin sukissa, langankulutus molemmissa pareissa oli 75-80 g luokkaa kokoluokan 37-38 sukkiin.


Olen todella, todella tyytyväinen kalajokisiini. Kaikki malliin tekemäni muutokset tekivät sukista entistä enemmän itselleni mieluisat. Pidän jopa langan väristä, joka on vuoden varastoinnin aikana taittunut hieman murretumpaan suuntaan ja se on hyvin hennosti semisolidi. Ellei näihin sukkiin olisi livahtanut virhe kärkilevennyksiin, nämä saattaisivat olla tämänastisen neuleurani täydellisimmät sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti