torstai 17. kesäkuuta 2010

Sytomyssyt nro 22 ja 23


Jämäkuun viimeinen projektini oli neuloa Haruni-huivista jäänyt 40 gramman mytty Novitan Kotiväkeä sytomyssyksi. Tämäkin lähtee Hepsin kautta Kymenlaakson myssykampanjaan.



Aloitin päälaelta 12 silmukalla SYTinä saamillani ebenpuisilla 2,5 mm sukkapuikoilla. Se oli rakkautta ensikosketuksella: kevyet, mutta tukevat, ja vaaleanpunaisen langan kontrastina todella kauniit puikot. Neuletuntuma oli bambupuikkoja liukkaampi, mutta metallipuikkoja nahkeampi, siis erinomainen. Lisäsin joka toinen kerros kuusi silmukkaa, kunnes silmukoita oli 126. Sen jälkeen aloitin yhden lisäyskohdan jatkoksi tuollaisen tähtineulekiilan. Loppulanganpätkästä virkkasin vielä koristeeksi kukan. Yleisön pyynnöstä harkitsen ohjeen kirjoittamista Ullan jämälankatyökisaan, vaikka omasta mielestäni tämä on kyllä niin helppo malli, ettei se oikein varsinaista ohjetta kaipaa.


Viimeisimmistä SYT-langoista valkoinen Tennessee suorastaan ponkaisi puikolle välittömästi kotiuduttuaan meille. Yhdessä illassa syntyi järjestyksessään 23. sytomyssy.



Vanha tuttu Odessahan se siinä, 3 mm puikolla ja ohjeenmukaisin silmukoin. Jouduin tosin aloittamaan päälaen kavennukset neulottuani vasta reilut 12 cm pipon runkoa, sillä lanka näytti hupenevan kovin nopeasti - lankahan oli peräisin ajalta, jolloin Tennesseetäkin myytiin 50 gramman kerissä. Päätos oli oikea, jäljelle jäi enää pieni nöttönen, josta olisi saanut neulottua korkeintaan kerroksen tai pari suoraa osuutta. Piposta tuli pienehkö, mutta syöpähän ei valikoi pelkästään isopäisiä uhrikseen, joten eiköhän tällekin ottaja aikanaan löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti