lauantai 3. huhtikuuta 2010

Sikuriina-pikkujakku


Sain / vaihdoin / lunastin jo aikoja sitten Tikrunmamilta neljä kerää ihastuttavan vaaleanvihreää Novitan Suvia (100% puuvilla), joista ajattelin tehdä jonkin pienen neuleen ystäväni esikoistyttärelle. Sopivan mallin löytyminen olikin lopulta todellinen tuskien taival, kunnes hoksasin, että omalla löysällä neulekäsialallani Katja Kvintuksen Sikuriina Ullasta voisi taipua hyvin hoikalle 8-vuotiaalle ilman suurempia modifikaatioita. Pikkujakku neuloutuikin todella nopeasti, vain viimeistely otti aikansa.



Sen verran modifioin alkuperäistä mallia, että neuloin tämän ylhäältä alaspäin, jotta varmistuin langan riittävyydestä. Tein vain lyhyet hihat ja kavensin kolmanneksen silmukoista ennen helmineulereunaa. Helmankin pitsineuleosuudessa lisäsin hieman pitsimäisyyttä. Lankaa kului lopulta noin 180 g 3,5 mm puikolla ohjeen mukaisin silmukoin neulottuna. Vertailtuani saavutettuja loppumittoja lasten neuleohjeiden mittoihin olen melko varma, että tämä on jokseenkin sopiva 8-vuotislahja tytölle, joka pituutensa mukaan käyttää vaatekokoa 128/134, mutta hoikkuutensa puolesta sopisi hyvin 110/116-kokoluokan vaatteisiin. Napit ovat toki vaatimattomat, nappikaupan euron säkistä, mutta minusta värinsä puolesta istuivat niin hyvin, etten lähtenyt uusiakaan ostamaan.


Pesin takin pesukoneessa, sillä puuvillasta on löysällä käsialalla vaikea saada tasaista. Pesu tekikin tehtävänsä ja yleisilme on siisti. Harmi, ettei meillä ole ketään sopivankokoista mallia, sillä kyllähän tällainen vaate olisi paljon kuvauksellisempi käyttäjän päällä kuin vaateripustimessa roikkuessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti