maanantai 12. huhtikuuta 2010

Pieni ET-kesäkassi


Kevään tuloon liittyy olennaisena osana virkkausinnon lisääntyminen. Tänä vuonna avasin osaltani kevät- ja kesävirkkauskauden tutulla ET-lehden kesäkassilla, tosin pienennettynä versiona.



Kassi on virkattu ystävältä saadusta 80-luvun puuvillalangasta (vyötteessä taisi lukea Finlayson Soft neulelanka) 2 mm koukulla, lankaa kului noin 60 g. Täsmäsin pohjan koon niin, että kassin ympärysmitaksi muodostui 8 mallikertaa alkuperäisen kymmenen sijaan, korkeus on puolestaan sama kuin alkuperäisessä. Ohjeesta poiketen en virkannutkaan tätä pyörönä, vaan suljin jokaisen kerroksen piilosilmukalla ja käännyin toiseen suuntaan, jotta sain mallikuvion pysymään suorassa. Pyörönä virkatessahan kuvio kallistuu hitaasti vasemmalle ja kassista tulee helposti vähän kiero, jos virkkaa kantohihnan loogisesti kuvion mukaan.


Kassi on oikein näpsäkän kokoinen kainaloinen, mutta kaipaisi ehkä jotakin koristetta ja kenties vuoria. Toistaiseksi en ole jaksanut miettiä järkevintä vuoritustapaa ja kivat koristeluideatkin odotuttavat itseään, joten kassi saa toistaiseksi olla tällaisenaan. Tämä lähtenee joka tapauksessa lahjaksi, mutta enpäs paljastakaan kenelle, sillä lahjansaaja saattaa käydä kurkkimassa blogiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti