keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Tennessee-Tychus ja Mambo-Mario


Kaikkihan niitä neulovat, Tychuksia ja Mariomyssyjä. Piti minunkin siis kokeilla paljon kehuttuja malleja, kun kuopus tarvitsi keväthattua ja pussissa kummitteli naapurin lahjoittamia syvänkeltaisia Mamboja.



Tychus on neulottu 3,5 mm puikolla ohjeenmukaisin silmukoin ja kerroksin sinisestä jämä- ja valkoisesta lahjoitus-Tennesseestä. Paha vain, että sininen loppui kesken kalkkiviivoilla, joten hatun takana on kaistale pelkkää valkoista. Myssy ei sellaisenaan kelvannut kuopuksen päähän edes kokeiluun, joten virkkasin ohuemmasta langasta vapaalla assosiaatiolla "auton", jonka ompelin kiinni myssyyn. Renkaina jämänappeja. Kelpasi paremmin päähän, mutta on minusta vähän turhan matala ja jäänee sitä tietä vähälle käytölle. En muutenkaan innostunut neulomisprosessista, kaksi eri lankaa ja jatkuva työn kääntely on rasittavaa. Jatkossa jätän Tychukset muille ja neulon piponi pyörönä.



Marion neulominen sen sijaan oli erinomaisen mukavaa, kerrankin paksulla (6 mm) puikolla nopeasti telkkaria katsellessa; lankaa kului luutavasti vähän yli 100 g, käytössä oli pari vajaata kerää ja pieni keränloppu jäi tähteeksi.


Lähdin tekemään myssyä selvä visio mielessäni: langan väri ja myssyn malli täsmäsivät täydellisesti erään retrohenkisen ystäväni tyyliin. Hän ilahtuikin kovin saadessaan keltaisen villakangastakkinsa kaveriksi samansävyisen päähineen. Minä puolestani muistin taas, miten mukavaa on antaa käsitöitä lahjaksi niille, jotka niitä osaavat arvostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti