sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Budding Shawlette


Fragaria Shawlin neulominen oli niin nautinnollista, että samasta Francis-puuvillalangasta teki mieli neuloa toinenkin huivi. Jonostani poimin Budding Shawlette -ohjeen (Rav-linkki ilmaisohjeeseen) ja nappasin aluksi 3 mm puikon. Jo heti alkumetreillä kävi kuitenkin selväksi, että mallineule kaipasi tiiviimpää rakennetta, joten purin huivin alun ja vaihdoin 2,5 mm puikkoon.



Huivi on reunaa lukuunottamatta kokonaan samaa mallineuletta, jonka oppi helposti ulkoa. Olisi luullut, että neulominen olisi alkanut piankin puuduttaa, mutta niin ei käynyt suurelta osin erinomaisen neuletuntuman vuoksi. Päätin kuitenkin, etten neulo jättikokoista huivia, sillä ainakin itse osaan asetella pienemmän huivikkeen kauniimmin asusteeksi. Lopulta neuloin toistuvaa mallikertaa 12 toiston verran, jolloin huiville tuli kokoa pingotettuna noin 120 x 60 cm.



Ennen pingotusta olin hieman epäileväinen, jääkö lopputulos kovin vaatimattomaksi ja tylsäksi, mutta omasta mielestäni huivi on yllättävänkin kaunis. Päättelykerros olisi tosin pitänyt tehdä vieläkin joustavammin, nyt reuna jäi kiristämään kärkiä pingottaessa. Lankaa huivikkeeseen kului vajaat 65 g. Tämän huivin kohtalona oli päätyä arpajaispalkinnoksi, sillä en edelleen osaa kuvitella itseäni pitämässä valkoista puuvillahuivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti