keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Vaihteeksi villaa


Syksyn tulon tietää paitsi pimenevistä illoista ja viilenevistä ilmoista, myös siitä, että puikoille päätyy enenevässä määrin villaa. Sukkasato on jo hyvässä vauhdissa, mutta elokuun lopussa ehti vielä neuloa ihan muuta.



Joulusukat 2011 -tempaukseen saa tänä vuonna neuloa myös päähineitä ja käsineitä. Niinpä nappasin arpajaisissa voittamani punaisen Novita Ainon ja neuloin 5 mm puikolla Mariomyssyn. Vähän turhan ylös kiinnitetty koriste on jämälangasta tehty mukaelma spiraaliruususta (kirjasta Anna kaikkien kukkien kukkia). Langanmenekki oli koristeineen päivineen 80 g. Samalla tulee esiteltyä Ms. Nimetön, ihonvärisestä villasekoitekankaasta pikaisesti ommeltu pussukka, joka saa jatkossa tyydyttää mallipään tarpeeni. Eihän tämä mikään anatominen riemuvoitto ole, mutta päihittää sentään ilmapallon tai hattujen kuvaamisen tasolla.



Mariomyssyn kaveriksi päätin neuloa lapaset Ainosta. Jostain syystä olen tykästynyt lapasiin, joissa ei ole joustinneuletta lainkaan. Nämä on aloitettu 28 silmukalla lisäten neljä silmukkaa ranteen loppuosassa, peukalokiilassa on neljä lisäysparia kolmen kerroksen välein ja peukalossa itsessään 16 s. Lankaa kului 5 mm puikolla neulottaessa 70 g.


Ainoa jäi edellisistä neuleista vielä 50 g, ja se piti saada upotettua johonkin. Yksin se ei kuitenkaan olisi riittänyt oikein mihinkään järkevään, niinpä piti kaivella varastoja ja toivoa, että jotain sopivaa lankaa löytyisi rinnalle.



Syntyi Capucine yhdessä valkoisen Luxus Stonen kanssa; lopun Ainon sain sopivasti kulutettua kokonaan takatupsuun. Kerrankin neuloin jokseenkin ohjeen mukaan, mutta näin tehden hatusta tuli kyllä varsin pieni, sellainen selvästi lasten hatun kokoinen. Etureunan pitäisi roikkua reilusti leukalinjan alapuolella, mitä se ei tässä hatussa tee, etenkin kun alaspäin vetävät tupsut puuttuvat. Myssy on kuitenkin tällaisenaankin ihan hauska, toivottavasti myös vastaanottava osapuoli hoksaa, miten päin hattu päähän puetaan... Ms. Nimettömän päähän hattu ei kylläkään asetu kovin kauniisti, sillä ilmeettömältä mallipäältäni puuttuu niin takaraivo kuin selvä niskalinjakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti