maanantai 1. elokuuta 2011

Pieni tuparilahja


Ystäväperheemme on muuttamassa naapurustostamme toiseen kaupunginosaan. Huhujen mukaan tulossa on myös tupaantulijaiset, joista sain hyvän tekosyyn neuloskella taas lisää tiskirättejä.



Tuparilahja koostuu kolmesta Leafy Washcloth -lehtirätistä, jotka on neulottu kaksinkertaisesta Novitan Bambusta 4 mm puikoilla, sekä kolmesta The Windmill Dishcloth -rätistä, joiden lanka on puolestaan korallinpunaista Novitan Alabamaa 3,5 mm puikoilla neulottuna. Minusta tässä lahjassa yhdistyy perinteiset onnittelukukat ekologisuuteen, kotiin ja käsintehtyyn - täydellinen tupaantulijaislahja siis. Mieheni tosin oli eri mieltä, sillä hän ei ole lainkaan varma, suostuuko vastaanottajaperhe edes kokeilemaan neulottuja tiskirättejä. Minusta lehtirättejä voi käyttää myös pannunalusina ja patalappuina. Ainahan on vaara, että värit ovat aivan metsässä, mutta vaikka itse en ole korallinpunaisen ystävä, minusta tämä yhdistelmä on kesäisen pirteä. Sitä paitsi olen sen verran usein käynyt ystäviemme kotona, että uskallan väittää heidän olevan melko boheemeja sisustuksen suhteen - ei siis mitään tiukkaa skandinaavista niukkalinjaisuutta tiedossa uudessakaan kodissa, luulen ma.


Olen viihdyttänyt itseäni myös jämälankapatalappujen parissa.



Mallihan on tuttuakin tutumpi Kauneimmat Käsityöt 3/1989 -lehden malli, jota on aina yhtä koukuttavaa virkata. Tällä kertaa otin käsittelyyn beigen ja tummanruskean Hjertegarnin Blend Bamboon jämät, joihin yhdistin tuntematonta sinapinruskeaa puuvillajämää sekä valkoista Novitan Alabamaa. Ensin virkkasin tuon oikeanpuoleisen ja kun näytti, ettei tummanruskea riitä enää toiseen samanlaiseen, vaihdoin värien järjestystä. Tuurilla tummanruskea riittikin juuri ja juuri loppuun saakka, yhtään ei jäänyt yli. Hauska huomata, miten samoista väreistä saa ihan eri näköisen lopputuloksen vain parin värin paikkaa vaihtamalla. Tämä patalappumalli on kyllä juuri sellainen, jonka näkisin kesämökillä tai vanhan rintamamiestalon alkuperäistä tunnelmaa henkivässä keittiössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti