tiistai 17. toukokuuta 2011

Villaa ylle


Ei liene kenellekään yllätys, että innostuin Villaa ylle -keräyksestä heti kun sen huomasin: lupa neuloa pipoja, mahdollisuus upottaa niihin jämälankoja! Malliksi valikoitui erilaiset joustinneulepipot pienin variaatioin, ne kun soveltuvat oivallisesti aivottomiksi luento- ja iltaväsyneuleiksi.



Tässä tuhdissa 2o, 2n -joustinneulepipossa on kahta paksua tuntematonta villalankaa naapurin poistojämistä 4 mm puikolla ja 100 silmukalla neulottuna. Tiivistä ja lämmintä tuli, lankoja kului 73 g.



Edelleen tuntemattomia villalanganjämiä naapurilta, tällä kertaa joustinneule 3o, 2n sekä puikkona 3 mm ja silmukoita 120. Langat riittivät juuri sopivasti loppuun saakka, niitä kului yhteensä 60 g.



Yhä vain naapurin jämälankoja, nyt 3o, 1 n -joustinneuleena 3 mm puikolla ja 120 silmukalla, langankulutus vajaat 50 g.



Viimeisistä paksuista naapurin lahjoitusjämistä syntyi tämä tosi tiivis 2o, 2n -joustinneulepipo 5 mm puikolla ja 80 silmukalla. Tähänkin kului 73 g lankaa ja jälleen tuurilla vaaleampi ruskea riitti, mutta ylikään ei jäänyt.



Seuraavaksi piti siirtyä ohuempiin lankoihin, nämä lienevät ohuita sukkalankoja tai vastaavia, naapurilta siis nämäkin jämät. Kokosin yhteen olevinaan toisiinsa suunnilleen sopivia värejä ja ryhdyin neulomaan niitä järjestyksessä loppuun saakka, sillä luennoilla ei viitsi kuluttaa huomiotaan varsinaiseen raidoittamiseen. Kun oranssi loppui kesken päälakikavennusten, jouduin tekemään todellisia arkeologisia kaivauksia mininöttösten maailmaan, jotta sain pipon loppuun jotenkin loogisella värillä. Päälaen ruskeat ovatkin kahta eri sävyä ja kumpikin eri lankaa kuin aloitusreuna. Pipolla on painoa reilut 50 g ja se on neulottu 2,5 mm puikolla ja 140 silmukalla.



Löytyihän sitä omistakin kätköistä vielä pipoon sopivia jämälankoja. Musta on Adriafilin Avantgardea, tummansininen Novitan Floricaa ja tummanpunainen Novitan Woolia. Näistä kaksi ensinmainittua neuloin loppuun saakka, Woolia jäi vielä noin puolet siitä vajaasta kerästä, joka oli jäänyt yli The Ikuisuusneuleesta. Tässäkin puikko oli 2,5 mm ja silmukoita 140, langankulutus vajaan 50 g:n luokkaa.


Aika sekalaista seurakuntaahan näistä tuli, mutta minusta ainakin sellaisia, että miehet(kin) voivat näitä pitää. Mukava ajatus, että käsityöpakkomielteeni voi lämmittää myös jonkun asunnottoman päätä ja ehkäpä mieltäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti