lauantai 23. huhtikuuta 2011

Garden of Alla Shawl


Puolisentoista vuotta sitten hyvä ystäväni lähetti minulle lohtulankaa, upean tummanpunaista Wetterhoffin Sivillaa, jota olen vaalinut hartaudella odottaen oikeaa huivimallia ja inspiraatiota. Alunperin ajattelin neuloa Vilma Vuoren Sagittarian, mutta se projekti karahti kiville silkkasta mukavuudenhalusta, kun langankiertojen ja silmukoiden yhteenneulominen ei lähtenyt heti alkuunsa sujumaan jouhevasti. Niinpä poimin Ravelryn jonostani Garden of Alla Shawlin (Rav-linkki), joka ottikin helposti tuulta alleen.



Oman käsialani tuntien valitsin puikkokooksi 3,5 mm ja päätin tehdä huivista niin ison kuin kahdesta 50 gramman vyyhdistä oli mahdollista saada. Tässä isohkossa (noin 160 x 80 cm) huivissa onkin alkuperäiseen malliin verrattuna yksi 32 kerroksen mallikerta enemmän siinä missä reunuskaaviosta oli pakko jättää neljä kerrosta neulomatta langan loppuessa. Onneksi huivi pingottui kuitenkin ihan kauniisti vajaaksi jääneestä reunuksesta huolimatta.



Värien kuvaaminen on aina yhtä haastavaa, tässä lähikuvassa punainen toistuu kohtuullisen totuudenmukaisesti. Koska pidän huivin mallista ja rakastan Sivillan tuntua, yritän tämän huivin avulla viimeinkin opetella itsekin isojen huivien käyttöä - en vain käytännössä tiedä missä ja minkä vaatteiden kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti