sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Sytomyssyilyä


En suinkaan ole unohtanut sytomyssyjen neulomista. Tässä viime vuoden viimeisinä päivinä syntyneet myssyt:



Mansikkajäätelönpunaista Novitan Kotiväkeä noin 40 g, 2,5 mm puikko ja 120 silmukkaa, siinäpä jotakuinkin M-kokoinen myssy. Jotain elävyyttä piti pintaan keksiä, joten neuloin vuorotellen kaksi kerrosta sileää ja kaksi kerrosta 1 o, 1 n -joustinneuletta. Tähän voisi virkata jonkinlaisen koristeen, jahka loputkin Kotiväet on neulottu ja selviää, paljonko pikkujämiä jää jäljelle.



Samanlainen myssy hieman syvempänä versiona tuntemattomasta puuvillasta. Tässä ylivalottuneessa kuvassa näkyy hyvin tuo mallineule, todellisuudessa myssyn väri on syvän yönsininen. Tämä voisi kenties kaikessa neutraaliudessaan sopia myös miespuolisen päähän.



Samasta langasta kuin edellinen syntyi myös tämä XL-kokoinen myssy, jossa silmukoita on muistaakseni 130. Malli ei ole omani, vaan imitaatio Stephen Westin Windchief-piposta (Ravelry-linkki). Ohje on maksullinen, joten käytin vain projektikuvia inspiraationa. Tämä olisi varsin kaunis malli jostakin hieman paksummasta villalangasta, mutta mennee se näin puuvillaisenakin.


Puuvillaisia "ylimäärälankoja" on edelleen, joten eiköhän näitä sytomyssyjä synny jatkossakin vielä muutamia. Harmillista on, ettei paikallinen syöpäyhdistys ole katsonut aiheelliseksi vastata sähköpostitse esittämääni kysymykseen, voisiko heidän kauttaan toimittaa myssyjä myös oman alueemme sairaalaan. Ehkäpä vielä soitan sinne; tuntuisi järkevämmälle viedä myssyjä vaikkapa syöpäyhdistyksen toimistolle, josta niitä sitten toimitettaisiin keskitetysti sairaalalle. Jos tuo reitti ei vedä, taidan suosiolla lähettää omat myssyni johonkin Pohjois-Suomen sairaaloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti