maanantai 20. joulukuuta 2010

Patalapputalkoot


Tasaisin väliajoin minut valtaa vastustamaton halu virkata jämälankoja erilaisiksi patalapuiksi. Tässä tämän syksyn satoa:



Vasemmanpuoleinen on mukaelma Scalloped Potholderista ja se on virkattu 4 mm koukulla viimeisistä jämistä Novitan Luxus Stonea sekä antiikkista Rondo Sportia, reunukseen on käytetty myös ohutta kaksinkertaista hahtuvaa. Huovutus hoitui 40 asteen päivittäispyykin joukossa. Oikeanpuoleiseen patalappuun upotin puolestaan kaikki pienimmätkin nöttöset omista kasvivärjäyskokeiluista sekä muutamia muita langanloppuja. Molemmat patalaput lahjoitin Joulusukat 2010 -keräykseen, sillä näitäkin sinne huolittiin sukkien ja lapasten lisäksi.



Tämä kammotus on puolestaan Ístex Alafoss Lopi -langanlopuista 6 mm koukulla virkattu ja 60 asteen pesussa huovutettu. Ei ole patalappu kauneudella pilattu, mutta paksu ja lämmönkestävä se taatusti on. Samaan osoitteeseen lykkäsin tämän ressukan kuin kaksi edellistäkin tekelettä - mikäli ei kenellekään kelpaa, heitän rumiluksen tyynesti roskiin.


Kuopuksellani neljä vuotta sitten käytössä olleet, aikanaan Novitan Huopasesta neulotut villavaippahousut olin jo kauan sitten huovuttanut pyykin mukana tarkoituksenani jatkojalostaa niistä jotakin. Vasta nyt sain hyvän idean, jonka toteuttaminen oli kaiken lisäksi helppoa ja nopeaa.



Vaippahousujen etu- ja takaosasta sai juuri sopivasti leikattua omenan muotoiset kappaleet, jotka huolittelin virkkaamalla reunat vihreällä Novita Nallen jämällä. Samainen lanka riitti vielä pieniin lehtiin, ripustuslenkkeinä toimivat omenan kannat virkkasin pikkunöttösistä ruskeita villalankoja. Äitini ihastui patalappuihin siinä määrin, että hän piti ne itse sen sijaan että olisi antanut ne harrastusyhdistyksensä pikkujouluarpajaisiin palkinnoksi, kuten olin alunperin suunnitellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti